|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] Power Box do 3.2 DiD |
Autor |
Wiadomość |
Falek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2008, 11:45 [Pajero] Power Box do 3.2 DiD
|
|
|
Założyłem wczoraj niemieckiego Power Boxa firmy KW-Systems do swojego miśka z 2004 roku (140Tkm przejechane) i różnica jest niebotyczna, różnica przyspieszenia aż uśmiech wymusz na twarzy, jednak z obseracji tyłu za samochodem zobaczyłem iż przy każdym ostrzejszym przyspieszeniu (noga do podłogi) z tyłu wylatuje potężny kłąb dymu, przed założeniem boxu tego nie było, bo jestem na tym puncie przewrażliwiony, co wy na to? Normalne przy boxie czy jednak nie? box teoretycznie zmienił mparametry z 160KM na 190KM i moment z 373 na 435Nm. Tylko proszę o konkrety a nie niepotwierdzone gdybanie i opinie typu lubię boxy bądż nie, dzięki
TF |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 11-04-2008, 14:21
|
|
|
Cieżko się leczy na odległość To tylko Kaszpirowski
Ale poważnie, gdzie zanabyłeś BOKSA i za ile? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2008, 15:50
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Cieżko się leczy na odległość To tylko Kaszpirowski |
Box może mieć wewnątrz przełącznik (jeżeli jest przeznaczony dla grupy podobnych silników), co powinno być opisane w jego instrukcji.
Jeżeli ma - można "zjechać" jeden, dwa programy w dół: kopcenie powinno ustąpić ale i dopał się zmniejszy
Wszystkie operacje na boksie na wyłączonej stacyjce
A najważniejsze to sprawdź: na rozgrzanym silniku, noga w podłodze a potem hamowanie silnikiem - czy komputer nie protestuje (check engine nie zapala się). |
|
|
|
 |
Andmat [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 13:36
|
|
|
Jak mialem Stilo JTD też zamontowałem BOX'a i było podobnie. Po dodaniu gazu czy redukcji "puszczał bąki" jak stary klekot. Zmiana programu na słabszy nie za bardzo pomagała. Taki to już urok Box'a.Tylko zmiana map wtrysku przez profesjonalnych tunerów nie daje takich drastycznych objawow. Tez zastanawiałem się nad montażem, ale doszedłem do wniosku ,że nie ma co ryzykować. Skrzynia biegów może mieć problem z przeniesieniem wyższego momentu obrotowego i można zrobic sobie "kuku" |
|
|
|
 |
seb [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2008, 17:10 power box
|
|
|
Ja założyłem moduł boxa w Krakowie w firmie V-tech. Grzebali przy nim dosyć długo ale nie widać dymienia, nawet byłem zaskoczony. Wzrost mocy odczuwalny jednak przy tej masie auta chciałoby się więcej. |
|
|
|
 |
|
|