Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA6W]Przegub 2.0 TD
Autor Wiadomość
seki 
Forumowicz

Auto: Dziadkowóz i Szczeniakowóz
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2010, 15:54   [EA6W]Przegub 2.0 TD

Ma problem z tym tałatajstwem.
Dzisiaj po wymianie kół na mniejsze 15'' zaczął mi rzezić przegub, co śmieszne na 16'' jest cisza, jak podniosę auto i ściągnę koło to też rzęzi jak napęd załączę. No ale tak czy inaczej trzeba byłoby wymienić przegub, tyle, że tutaj pojawia się problem.
W żadnym z katalogów nie występuje ten przegub, a w ASO powiedzieli mi, że przegub występuje tylko z półosią i kosztuje ponad 2 tysie.
Pozostaje pytanie ... coś się z tym da zrobić, bo to jakiś chyba kretyn wymyślił z tą półosią?

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2010, 17:43   

Jedz na szrot i sie popytaj o przeguby, napewno da sie wymienic bez wymiany oski ...

nietoperek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 sport
Wysłany: 30-04-2010, 18:00   

Witam Cie (nie znam się za bardzo ale chce pomóc) więc proszę mnie nie besztać jak się mylę. Znalazłem coś takiego http://www.iparts.pl/czes...7-48356854.html

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 30-04-2010, 18:24   

seki, a dzwoniłeś do Japaneze?

nietoperek, to podesłałeś wygląda ok... Ale półosi to ja tam nie widze, poza tym ten bład na stronie :| Półoż..

nietoperek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 sport
Wysłany: 30-04-2010, 18:27   

Tak ale on chyba chce sam przegub ? i nie wiem czy to to chciałem tylko pomóc :P

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 30-04-2010, 18:28   

Na zdjeciu jest sam przegub.

seki 
Forumowicz

Auto: Dziadkowóz i Szczeniakowóz
Wysłany: 30-04-2010, 18:56   

nietoperek napisał/a:
Witam Cie (nie znam się za bardzo ale chce pomóc) więc proszę mnie nie besztać jak się mylę. Znalazłem coś takiego http://www.iparts.pl/czes...7-48356854.html

Wygląda si ciekawe czy pasuje pewnie będę musiał się przekonać :?

Tak ogólnie to jakaś masakra jest, kto to w ogóle wymyślił. Niech jeszcze ktoś powie, że Mitshu jest tani w eksploatacji.

Teraz pytanie czy to tałatajstwo jest rozbieralne w ogóle, czyli półoś z przegubem można rozpiąć. Czy ktoś to robił i....
czy przegub od diesla E5 będzie pasował (wolałbym pewne odpowiedzi jeśli o to chodzi) bo w katalogach kumpel szukał i niby krzyżują się rekordy wyszukiwania przegubu więc może pasować ale nie musi.

[ Dodano: 30-04-2010, 21:42 ]
Hm...w Japanparts też znalazłem ten przegub więc jest światełko w tunelu. Na pewno będę dawał znać.

[ Dodano: 01-05-2010, 12:24 ]
Aha i jeszcze jedna sprawa. Orientuje się może ktoś czy lepiej kupić ten przegub firmy Ashika lub Japarts czy lepiej oddać całość (półoś z przegubem) do regeneracji np tutaj: http://www.polosie.pl/www/

Odpowiedz do tematu