Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Brak paliwa - jakie oznaki? i przy okazji kil
Autor Wiadomość
marexi 
Mitsumaniak

Auto: EJ9
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2008, 01:14   [Cari 1.8 GDI] Brak paliwa - jakie oznaki? i przy okazji kil

WItam!
WIec dzis zapalila mi sie rezerwa i jezdizlem po miescie z moja Luba i wymyslilem ze pojedziemy sobie do McDonalda do Zielonej Góry i przy okazji zatankuje sobie tam bo benzynka o cale 35gr tansza obeznie 95 kosztuje na schellu i bp 4,32 a na Jet 4,29. i tak sobie spokojnie jechalismy i rezerwa świeci sie na stale i nagle wyprzedza mnie ibiza 1.9Tdi 110Km bo to lepek ode mnie z miasta i leci przez wiadukt na pale i postanowilem go dogonic no i reducja na 3(kocham ten bieg i dziwek silnika jak sie pienkie wkreca) i po jakichs 7km dogonilem go 140 na liczniku i zaczynamy przyspieszac ja na 4 widze ze mu kopci dieselek i jedziemy nie odchodzi mi w ogole jedziemy rozpedzamy sie mamy po 170 i powoli go dochodze i 2 pasy na drodze:) wskakuje na lewy 180 jestesmy na rowni 190 juz jestem dopbre 2 dlugosci przed nim i mu odchodze i tu nagle najgorsze co moze sie stac, zaczyna mi sie auto dlawic. pusilem gaz i wszystko ok dodalem znow gazu i autem zczelo szaarpac i pokazala sie kontorlka silnika i tak odpsucilem juz sicganie bo nie widizalem co sie dzieje puscilem go. ale wracajac czy te oznaki zapalenia sie kontrolki silnika przy wciskaniu gazu i dlawienie to oznaki braku paliwa. Chodzi mi o to ze pierwszy raz w cari brak byny i czy to zpaalaenie sie kontrolki to normalka? bo sie wybieram za tydzien do chorwacji i nie wiem czy all w porzadku. Ale dolecialem na szczescie na luzie na stacje benzynowa zatankowlaem i wszystko bylo juz ok. Wiec to tylko brak paliwa? troche sie zestresowalem tym ale pocieszylem sie ze jak pozniej dohjechalem na Maca to Ibiza stala zaparkowana i tak sie tylko przatyli na moje Miska ktory normalnie z kazdym dniem cieszy mnie coraz bardziej mimo mojej ktoriej przygosdy z miskaimi i mam nadzieje ze dalej bedzie mnie cieszyc:)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 26-08-2008, 08:21   

GDI tak reaguje na brak paliwa - spada ciśnienie i pompa nie ma co pompować więc ECU zgłasza ci kontrolką CE problem z ciśnieniem paliwa - możesz kontrolnie dla świętego spokoju pojechać na kompa i odczytać zapamiętane błędy i się okaże czy to tylko to czy może coś innego.

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 29-08-2008, 16:57   

Ja dzisiaj miałem podobną przygodę z dławieniem silnika przy dodawaniu gazu podczas jazdy. Po robocie wsiadam do cari i wio do domu, a tu zonk, na 1 biegu, 2, 3 tak około 2500-3000 obr. zaczyna się dławić, traci moc. Paliwo jest, wczoraj zatankowany do pełna na Orlenie. Pomyślałem, że może po deszczu coś zawilgotniało, więc wyjechałem kawałek za miasto i dałem ostro po garach, objawy ustały jak silnik złapał temperaturę. Ciekawy jestem jak będzie jutro rano. Może macie jakieś sugestie, co mogło tak nagle przymulić silnik.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 29-08-2008, 17:17   

Może jaki syf gdzieś był i przytkał filtr paliwa? Albo w paliwie trafiła się woda i pompa zaciągnęła? Mieliśmy kiedyś tak s Seacie. Ojciec pojeździł dając w palnik troche bardziej i po kilku km ustało.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 29-08-2008, 19:32   

1. lipne paliwo
2. świece do wymiany
3. problem z pompą wysokiego ciśnienia
4. uszkodzona fajkocewka
5. przepustnica
6. przepływomierz

i pewnie jeszcze kilka innych możliwości...

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 30-08-2008, 15:32   

Dzisiaj zrobiłem około 200 km (trasa do Castoramy w Bydgoszczy), rano żadnych problemów z mocą nie było, w drodze powrotnej dociążyłem cari na maxa (załadowane płytki), usiadła strasznie, ale w trasie szła jak perszing, więc mam nadzieję, że to co się zdarzyło wczoraj z chwilowym brakiem mocy to juz historia i wszystko będzie OK :thumbleft:

chyzio
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2008, 13:11   

Witam serdecznie też miałem takie objawy ok miesiąc temu pomogło czyszczenie przepustnicy i przeciąganie go na każdym biegu, ale dwa dni temu znowu zaczęło się to samo i w ogóle nie mam pojęcia od czego to jest

Odpowiedz do tematu