|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Konserwacja podwozia |
Autor |
Wiadomość |
cezarek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2008, 10:41 [Cari 1.9TD] Konserwacja podwozia
|
|
|
Witam wszystkich!
Zastanawiam się nad zakonserwowaniem podwozia na zimę tzn. mycie podwozia w warsztacie i potem samemu zakonserwowanie bitexem. Kika lat temu robiłem to w golfie i sprawdzało się znakomicie, co myślicie o taki zabiegu dla Cari? Ewentualnie jakie macie sprawdzone sposoby?
Pozdrowienia dla wszystkich Mitsumaniaków!
Czarek |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 12-10-2008, 11:04
|
|
|
Witaj,
ja swojej Cari sprawiłem prezent w postaci konserwacji. Nadwozie jest co prawda ocynkowane, ale po ostatnich oględzinach spodu autka zauważyłem delikatne ogniska rudej w okolicach belki poprzecznej przy baku i przy nadkolach tylnych w okolicach zagłębień gdzie przymocowane są tylne wahacze.
Profilaktycznie oczyszczone i zakonserwowane. Zimy mamy takie jakie mamy a mi zależy by moja Cari służyła i nic jej nie doskwierało.
Generalnie środków do konserwacji nadwozia jest sporo, ważne by konserwowały należycie
a przy tym zachowywały jakąś estetykę (głównie widać w nadkolach). |
|
|
|
 |
|
|