Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie ma to jak poczciwa TP
Autor Wiadomość
TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2006, 20:37   Nie ma to jak poczciwa TP

Pare dni temu zadzwonil do mnie pan z TP (czyt. Telekomuna Polska) i poinformowal mnie ze ktos z mojego numeru dzwonil na numery 0-400 jakies konkursy polaczenia byly wykonywane przez caly dzien (12 razy) przy czym caly dzien bylem sam w domu po nocy w pracy a wiec spalem. Nadmienie ze mieszkam poza miastem a slupek TP stoi na moim podworku. Na pewno nikt z domu nie dzwonil. Pan poinformowal mnie ze moge oczywiscie sobie zablokowac takie polaczenia i jest to bezplatne. Zglosilem na blekitnej lini problem. Nastepnego dnia zostalem poinformowany ze z moja linia nie ma problemu i nikt sie nie podlacza. Pani poradzila mi zlozyc reklamacje po otrzymaniu rachunku. Co o tym sadzicie. Napewno nie zaplace tej kwoty ktora sami sobie nadzwonili.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2006, 21:14   

o cholera, to juz teraz strach w domu siedziec, bo gdyby Cie nie bylo to zawsze bys mogl sie wybronic np wydrukiem z terminala kart, czy faktura (data godzina), że Cie nie bylo w domu. a tak?

powinine sie jakis prawnik chyba wypowiedziec na ten temat, bo to moze byc ciezko udowodnic cos telejepsie, nie wiem jak dzialaja te konkursy, ale zapewne sa prowadzone przez samodzielne firmy i pewnie prowadza rejestr rozmow, wraz z numerami dzwoniacymi do nich?
bo, albo ktos chce Cie naciagnac na kase, albo ktos faktycznie dzwonil z Twojego numeru na te konkursy, z tym ze mogl to byc ktos z pobliskiego oddzialu tepsy, kto ma taka mozliwosc....

jedyne co by Ci bylo potrzebne to billing, wyciag na jakie numery dzwoniles i uderzenie do tych firm, ale nie wiem na ile to jest wykonalne :(

a moze za bardzo filozofuje :roll:

poczekamy na kogos madrzejszego w tym temacie.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-05-2006, 21:37   

Ja to dopiero miałem

Dostałem rachunek, na kwote prawie 800 PLN (prawie 180 połączeń na 0-400)
Jednak sprawdziłem i była to prawda - moja niania bawiła się moim kosztem, tzn tak sie jej wydawało.
W te dni byłem w podrózy słuzbowej, wiec miała pole do popisu.
I tu uwaga: gdyby nie TP SA, miałbym rachunek co najmiej 2 razy drozszy .
Podobno prowadzą jakiś monitoring i w razie jakis dziwnych odmiennych sytuacji, sami blokują - i tak właśnie było u mnie (zablokowali).

Napisałem pismo o rozłożenie na raty - a moja juz "była" niania spłaca :mrgreen:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

TNT 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2006, 22:00   

roch_27 napisał/a:
Ja to dopiero miałem

Dostałem rachunek, na kwote prawie 800 PLN (prawie 180 połączeń na 0-400)
Jednak sprawdziłem i była to prawda - moja niania bawiła się moim kosztem, tzn tak sie jej wydawało.
W te dni byłem w podrózy słuzbowej, wiec miała pole do popisu.
I tu uwaga: gdyby nie TP SA, miałbym rachunek co najmiej 2 razy drozszy .
Podobno prowadzą jakiś monitoring i w razie jakis dziwnych odmiennych sytuacji, sami blokują - i tak właśnie było u mnie (zablokowali).

Napisałem pismo o rozłożenie na raty - a moja juz "była" niania spłaca :mrgreen:

pozdro

Widzisz u ciebie byla to niania a u mnie nikogo nie bylo poza mna a ja nie dzwonilem obilo mi sie o uszy ze ruch...... klientow bo i tak nic im nie zrobisz bo oni to sila a abonent to smiec.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 12-05-2006, 22:19   

u nas na osiedlu włamywali się do skrzynek w piwnicy i doładowywali karty POP, nie było zmiłuj się, znajoma miała "tylko" 80 zł - zapłaciła, bo tpsa nie przyjmuje do wiadmości, że włamanie, kradzież czy coś...

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-05-2006, 22:54   

TNT napisał/a:
ze ktos z mojego numeru dzwonil na numery 0-400

i dlatego mam zablokowane 0-300, 0-400, 0-700, 0-800, tak jak wspomniałeś za "free" gdyby coś to już nie mój problem....gdyby do tego dorzucić 0-20 (internet) to już 3 pln/m-c

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 12-05-2006, 23:20   

Chooper napisał/a:
TNT napisał/a:
ze ktos z mojego numeru dzwonil na numery 0-400

i dlatego mam zablokowane 0-300, 0-400, 0-700, 0-800, tak jak wspomniałeś za "free" gdyby coś to już nie mój problem....gdyby do tego dorzucić 0-20 (internet) to już 3 pln/m-c

Zblokowanie to jedyny sensowny pomysł. Najgorsze jest to że ich nie interesuje to że Ty pod takie numery nigdy nie dzwoniłeś, przynajmniej tak było kiedyś. Podobnie było w przypadku podłączania się do netu by modem. Ładował się dialer, nabijał 7PLN/MIN i nagle człowiek otrzymywał gigant rachunek. I nie dało się tego udowodnić, że gołych dup się nie oglądało. To prawie jak udowadnianie że nie jest sie wielbłądem. Paranoja. W zasadzie mogą człowiekowi nabić dowolny rachunek i nic z tym się nie da zrobić...

Poblokować wszystko i tyle w tym temacie można zrobić. :x

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2006, 23:26   

wogole to chyba teraz i tak najtaniej z komórki sie gadani nie? trzeba pomyslec o odlaczeniu stacjonarnego...tylko problemy nic wiecej. no chyba ze tos notorycznie faxa uzywa.

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 13-05-2006, 08:26   

nippo napisał/a:
wogole to chyba teraz i tak najtaniej z komórki sie gadani nie? trzeba pomyslec o odlaczeniu stacjonarnego...tylko problemy nic wiecej.

Ja z żoną zastanawiamy się czy nie odłączyć stacjonarnego. Ogólnie jesteśmy na tak ale nasze mamusie :D :P :wink: są na nie bo chcą mieć kontakt z nami. Bądz tu mądry i zrób coś ;)

Jacku tak jak pisałem na gg współczuję ale z takim molochem jak TP(
nippo napisał/a:
telejepsie
:lol: :lol: piekne określenie) chyba sie nie wygra. Idąc za waszym przykładem dziś poblokuje wszystkie dziwne numery

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 13-05-2006, 10:49   

Ja mam już od dawna poblokowane wszystkie "dziwne numery".
Niedawno w bloku teściów ktoś włamał sie do skrzynki i doładowywał komórke. Ponieważ robił to z kilku numerów w tej samej klatce i na dodatek na skrzynce w piwnicy były ślady włamania to tepsa uznała wszystkim reklamacje. Ale z tego co pamiętam to reklamować to mogli dopiero po otrzymaniu rachunku. W ramach sprawdzania lini był u nich facio i prześledził dosyć dokładnie przebieg wszystkich kabli.
Być może u Ciebie włamali się gdzieś dalej na linii. Przecież to na dobrą sprawę wystarczy mieć dwie szpilki kawałek druty i jakiś telefon... i już możesz sie wpinać w dowolną linię...

LUTEK
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2006, 13:10   

Też mam poblokowane te "dziwne numery".Wcześniej były non stop jakieś dziwne akcje. :?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 13-05-2006, 20:48   

Polecam Antydialer telefoniczny (dokładnie Antypirat to się chyba nazywa) - nie pamiętam co za firma, ale mieści się w Gdańsku. Ja płaciłem 10 lat temu jakieś 50 zł - jak ktoś się podłączy przed antydialerem, to nie ma szans na połączenie. Dopiero wewnętrzna, domowa sieć telefoniczna (za antydialerem) powoduje, że daje się cokolwiek wybrać. Acha - ma homologację, świadectwo Min. Łączności itd. - wystarczy poszukać na googlach.

Edit - kupiłem go od razu po założeniu tel. i mimo, że sąsiedzi czasami mieli jakieś dziwne rachunki na 0700, to u mnie NIGDY coś takiego się nie zdażyło.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 14-05-2006, 10:18   

igi napisał/a:
Ja z żoną zastanawiamy się czy nie odłączyć stacjonarnego. Ogólnie jesteśmy na tak ale nasze mamusie są na nie bo chcą mieć kontakt z nami. Bądz tu mądry i zrób coś

Ja mam ten sam problem - bo już od pół roku nie skorzystałem z telefonu ani razu a abonaent musze płacić. A i tak korzystam jedynie z poczciwej Nokii.

Czas może na Space Stara dla żony?

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 15-05-2006, 09:16   

Ja mam sieć RadioTP, nie ma możliwości wpąć się w kabel bo takowy nie istnieje i jeszcze (sam nie wiem dlaczego) nie mam zablokowanych połączeń 0-xxx. Jak na razie, czyli 4 lata nic złego się nie działo, więc ciągle zwlekam z blokadą, ale chyba czas kuszenia złego minął i najwyższa pora zablokować płatne numery.
Chciałbym Cię Jacku pocieszyć, ale tepsa raczej nie przejmuje sie losem swoich klientów, może się okazać że ktoś wygrał 100PLN w konkursie 0-400 a Ty zapłacisz 200 za impulsy.
I obym się mylił. Trzymam kciuki za powodzenie

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

TNT 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2006, 12:02   

Co cikawe jedyna mozliwosc wpiecia do mnie to w centrali albo rozkopac row przy drodze mieszkam prawie ze w polu slupek stoi u mnie na podworku. Telefon mam 4 lata i dopiero teraz takie kwiatki gdyby nie net dawno bym zrezygnowal. Blokujcie sobie takie polaczenia.

Odpowiedz do tematu