Nie ma to jak poczciwa TP |
Autor |
Wiadomość |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2006, 20:37 Nie ma to jak poczciwa TP
|
|
|
Pare dni temu zadzwonil do mnie pan z TP (czyt. Telekomuna Polska) i poinformowal mnie ze ktos z mojego numeru dzwonil na numery 0-400 jakies konkursy polaczenia byly wykonywane przez caly dzien (12 razy) przy czym caly dzien bylem sam w domu po nocy w pracy a wiec spalem. Nadmienie ze mieszkam poza miastem a slupek TP stoi na moim podworku. Na pewno nikt z domu nie dzwonil. Pan poinformowal mnie ze moge oczywiscie sobie zablokowac takie polaczenia i jest to bezplatne. Zglosilem na blekitnej lini problem. Nastepnego dnia zostalem poinformowany ze z moja linia nie ma problemu i nikt sie nie podlacza. Pani poradzila mi zlozyc reklamacje po otrzymaniu rachunku. Co o tym sadzicie. Napewno nie zaplace tej kwoty ktora sami sobie nadzwonili. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2006, 21:14
|
|
|
o cholera, to juz teraz strach w domu siedziec, bo gdyby Cie nie bylo to zawsze bys mogl sie wybronic np wydrukiem z terminala kart, czy faktura (data godzina), że Cie nie bylo w domu. a tak?
powinine sie jakis prawnik chyba wypowiedziec na ten temat, bo to moze byc ciezko udowodnic cos telejepsie, nie wiem jak dzialaja te konkursy, ale zapewne sa prowadzone przez samodzielne firmy i pewnie prowadza rejestr rozmow, wraz z numerami dzwoniacymi do nich?
bo, albo ktos chce Cie naciagnac na kase, albo ktos faktycznie dzwonil z Twojego numeru na te konkursy, z tym ze mogl to byc ktos z pobliskiego oddzialu tepsy, kto ma taka mozliwosc....
jedyne co by Ci bylo potrzebne to billing, wyciag na jakie numery dzwoniles i uderzenie do tych firm, ale nie wiem na ile to jest wykonalne
a moze za bardzo filozofuje
poczekamy na kogos madrzejszego w tym temacie. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 12-05-2006, 21:37
|
|
|
Ja to dopiero miałem
Dostałem rachunek, na kwote prawie 800 PLN (prawie 180 połączeń na 0-400)
Jednak sprawdziłem i była to prawda - moja niania bawiła się moim kosztem, tzn tak sie jej wydawało.
W te dni byłem w podrózy słuzbowej, wiec miała pole do popisu.
I tu uwaga: gdyby nie TP SA, miałbym rachunek co najmiej 2 razy drozszy .
Podobno prowadzą jakiś monitoring i w razie jakis dziwnych odmiennych sytuacji, sami blokują - i tak właśnie było u mnie (zablokowali).
Napisałem pismo o rozłożenie na raty - a moja juz "była" niania spłaca
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2006, 22:00
|
|
|
roch_27 napisał/a: | Ja to dopiero miałem
Dostałem rachunek, na kwote prawie 800 PLN (prawie 180 połączeń na 0-400)
Jednak sprawdziłem i była to prawda - moja niania bawiła się moim kosztem, tzn tak sie jej wydawało.
W te dni byłem w podrózy słuzbowej, wiec miała pole do popisu.
I tu uwaga: gdyby nie TP SA, miałbym rachunek co najmiej 2 razy drozszy .
Podobno prowadzą jakiś monitoring i w razie jakis dziwnych odmiennych sytuacji, sami blokują - i tak właśnie było u mnie (zablokowali).
Napisałem pismo o rozłożenie na raty - a moja juz "była" niania spłaca
pozdro |
Widzisz u ciebie byla to niania a u mnie nikogo nie bylo poza mna a ja nie dzwonilem obilo mi sie o uszy ze ruch...... klientow bo i tak nic im nie zrobisz bo oni to sila a abonent to smiec. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
Wysłany: 12-05-2006, 22:19
|
|
|
u nas na osiedlu włamywali się do skrzynek w piwnicy i doładowywali karty POP, nie było zmiłuj się, znajoma miała "tylko" 80 zł - zapłaciła, bo tpsa nie przyjmuje do wiadmości, że włamanie, kradzież czy coś... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 12-05-2006, 22:54
|
|
|
TNT napisał/a: | ze ktos z mojego numeru dzwonil na numery 0-400 |
i dlatego mam zablokowane 0-300, 0-400, 0-700, 0-800, tak jak wspomniałeś za "free" gdyby coś to już nie mój problem....gdyby do tego dorzucić 0-20 (internet) to już 3 pln/m-c |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Koton
Forumowicz
Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
|
Wysłany: 12-05-2006, 23:20
|
|
|
Chooper napisał/a: | TNT napisał/a: | ze ktos z mojego numeru dzwonil na numery 0-400 |
i dlatego mam zablokowane 0-300, 0-400, 0-700, 0-800, tak jak wspomniałeś za "free" gdyby coś to już nie mój problem....gdyby do tego dorzucić 0-20 (internet) to już 3 pln/m-c |
Zblokowanie to jedyny sensowny pomysł. Najgorsze jest to że ich nie interesuje to że Ty pod takie numery nigdy nie dzwoniłeś, przynajmniej tak było kiedyś. Podobnie było w przypadku podłączania się do netu by modem. Ładował się dialer, nabijał 7PLN/MIN i nagle człowiek otrzymywał gigant rachunek. I nie dało się tego udowodnić, że gołych dup się nie oglądało. To prawie jak udowadnianie że nie jest sie wielbłądem. Paranoja. W zasadzie mogą człowiekowi nabić dowolny rachunek i nic z tym się nie da zrobić...
Poblokować wszystko i tyle w tym temacie można zrobić. |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2006, 23:26
|
|
|
wogole to chyba teraz i tak najtaniej z komórki sie gadani nie? trzeba pomyslec o odlaczeniu stacjonarnego...tylko problemy nic wiecej. no chyba ze tos notorycznie faxa uzywa. |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 13-05-2006, 08:26
|
|
|
nippo napisał/a: | wogole to chyba teraz i tak najtaniej z komórki sie gadani nie? trzeba pomyslec o odlaczeniu stacjonarnego...tylko problemy nic wiecej. |
Ja z żoną zastanawiamy się czy nie odłączyć stacjonarnego. Ogólnie jesteśmy na tak ale nasze mamusie są na nie bo chcą mieć kontakt z nami. Bądz tu mądry i zrób coś
Jacku tak jak pisałem na gg współczuję ale z takim molochem jak TP( nippo napisał/a: | telejepsie | piekne określenie) chyba sie nie wygra. Idąc za waszym przykładem dziś poblokuje wszystkie dziwne numery |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 13-05-2006, 10:49
|
|
|
Ja mam już od dawna poblokowane wszystkie "dziwne numery".
Niedawno w bloku teściów ktoś włamał sie do skrzynki i doładowywał komórke. Ponieważ robił to z kilku numerów w tej samej klatce i na dodatek na skrzynce w piwnicy były ślady włamania to tepsa uznała wszystkim reklamacje. Ale z tego co pamiętam to reklamować to mogli dopiero po otrzymaniu rachunku. W ramach sprawdzania lini był u nich facio i prześledził dosyć dokładnie przebieg wszystkich kabli.
Być może u Ciebie włamali się gdzieś dalej na linii. Przecież to na dobrą sprawę wystarczy mieć dwie szpilki kawałek druty i jakiś telefon... i już możesz sie wpinać w dowolną linię... |
|
 |
LUTEK [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 13:10
|
|
|
Też mam poblokowane te "dziwne numery".Wcześniej były non stop jakieś dziwne akcje. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24288 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-05-2006, 20:48
|
|
|
Polecam Antydialer telefoniczny (dokładnie Antypirat to się chyba nazywa) - nie pamiętam co za firma, ale mieści się w Gdańsku. Ja płaciłem 10 lat temu jakieś 50 zł - jak ktoś się podłączy przed antydialerem, to nie ma szans na połączenie. Dopiero wewnętrzna, domowa sieć telefoniczna (za antydialerem) powoduje, że daje się cokolwiek wybrać. Acha - ma homologację, świadectwo Min. Łączności itd. - wystarczy poszukać na googlach.
Edit - kupiłem go od razu po założeniu tel. i mimo, że sąsiedzi czasami mieli jakieś dziwne rachunki na 0700, to u mnie NIGDY coś takiego się nie zdażyło. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 14-05-2006, 10:18
|
|
|
igi napisał/a: | Ja z żoną zastanawiamy się czy nie odłączyć stacjonarnego. Ogólnie jesteśmy na tak ale nasze mamusie są na nie bo chcą mieć kontakt z nami. Bądz tu mądry i zrób coś |
Ja mam ten sam problem - bo już od pół roku nie skorzystałem z telefonu ani razu a abonaent musze płacić. A i tak korzystam jedynie z poczciwej Nokii. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 15-05-2006, 09:16
|
|
|
Ja mam sieć RadioTP, nie ma możliwości wpąć się w kabel bo takowy nie istnieje i jeszcze (sam nie wiem dlaczego) nie mam zablokowanych połączeń 0-xxx. Jak na razie, czyli 4 lata nic złego się nie działo, więc ciągle zwlekam z blokadą, ale chyba czas kuszenia złego minął i najwyższa pora zablokować płatne numery.
Chciałbym Cię Jacku pocieszyć, ale tepsa raczej nie przejmuje sie losem swoich klientów, może się okazać że ktoś wygrał 100PLN w konkursie 0-400 a Ty zapłacisz 200 za impulsy.
I obym się mylił. Trzymam kciuki za powodzenie |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-05-2006, 12:02
|
|
|
Co cikawe jedyna mozliwosc wpiecia do mnie to w centrali albo rozkopac row przy drodze mieszkam prawie ze w polu slupek stoi u mnie na podworku. Telefon mam 4 lata i dopiero teraz takie kwiatki gdyby nie net dawno bym zrezygnowal. Blokujcie sobie takie polaczenia. |
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
|