|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
olej Pajero 3.2DiD |
Autor |
Wiadomość |
Lala
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2008, 12:32 olej Pajero 3.2DiD
|
|
|
Hej wszystkim!Przeraialiście ten temat dziesiątki razy,ale kto pyta nie błądzi.Zbliża się wymiana oleju w mojej Pojarce i dlatego ten temat.W silniku jest olej Q8 sae 10/40 i to tyle co było na karteczce przy akmulatorze.Szukałem na necie ale ni spotkałem żadnej specyfikacji tego oleju:niewiem czy to syntetyk,czy półsyntetyk,a może mineralny.Chciałbym przejśc na jakijś popularniejszy olej typu elf,castrol,mobil.Autko ma 210 tys.przebiegu.Poza tym drugie pytanko jest czy przy każdej wymianie,trzeba zmienic reszte płynów:mosty,skrzynia,reduktor,jeżeli nie to co ile to wymieniac.Z mojej niemieckiej instrukcji wiem tylko co się wlewa,ale nie co jaki okres czasu(auto nie jest ciężko tyrane w terenie i ma skrzynie manuala). |
|
|
|
 |
|
|