Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zielony Dupowoz by MIZIEK
Autor Wiadomość
miziek
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2008, 16:36   Zielony Dupowoz by MIZIEK

Jakis czas juz tu jestem wiec czas pokazac wlasnego miska ... Moze i nic specjalnego ale jest moj :lol:

Od zakupu zrobione\zakupione:

Komplet Rozrzad + robocizna = okolo 400 euro
Dwie nowe opony firestone przod na 15 = 180 euro
Dwa drazki i koncowki drazkow = okolo 100
Klocki tyl = 50 euro
Przewody hamulcowe = z 400 (dluga robocizna tu mnie wycyckal mechanior ;/ ) :axe:
Lozysko walka glownego skrzyni = 80 euro
Komplet sprzeglo = 260 euro
Cztery nowe oponki = 350 euro
Wachacze proste = 260 euro + 130 euro robocizna + prawy drazek 30 euro + tylnia koncowka stabilizatora 20 euro.
I to chyba wszystko :)

Przebieg 163k miles, zakupiony gdy mial 151k 05.2008 :rolleyes:
Poprzedni wlasciciel jezdzil prawdopodobnie na taxi, i serwis od daty zakupu byl robiony co rok do 2007 kiedy przejal go inny wlasciciel, ktory mi oddal Galanta za 400 euro :P Silnik w perfect stanie zadnych wyciekow praktycznie niewidoczna korozja "bebecha silnika" (zalozona oslona pod silnik). Z tego co mi wiadomo byla robiona renowacja silnika. :badgrin:
Samochod posiada kilka otarc parkingowych na zderzakach, blotnik stukniety z lewej strony przez jakiegos matola irlandczyka na parkingu.

A oto fotki ;>

Nowe alusy, Suplied by MirekJurek. Wielkie dzieki :)

+ diabelskie liczby ... xD

Kolejny update:

Galancior dostal nowe wachacze proste, prawa koncowke drazka i tylni prawy stabilizator ;> Dzisiaj beda nowe kable, olej i filtry ;)
W najblizszym czasie dochodzi nowa skrzynia.

UPDATE:

Przebieg: 180k mil (288k km), Zmieniony olej w skrzyni/silniku przy 179k mil.

UPDATE:

No to tak skrzyni nie ma nowej ... Ale jest zremontowana stara ( wielkie dzieki dla OWCZAR-a za pomoc textowa xD ) z czego bardzo sie ciesze bo zakup uzywanej to zakup kota w worku, przy okazji remontu skrzyni zmienilem sprzeglo i tutaj moge dumnie powiedziec ze sprzeglo bylo oryginalne (280kk km przebiegu) i pewnie by ze 100kk jeszcze pojezdzilo bo bylo w dobrym stanie. Przed remontem sprzeglo mi sie slizgalo ale bylo to wina uszczelniacza w skrzyni ktory puszczal olej na tarcze. Doszly takze nowe oponki srednio-niskiej klasy TRIANGLE o rozmiarze 215/45/17. Potem porobie i wrzuce fotki bo brzydka pogoda. Pozdrawiam

UPDATE:

Nowe fotki po zalozeniu opon. Nie umyty niestety xD

A tu tesciu przykrecajacy skrzynie.

UPDATE:

Po dlugiej nieobecnosci doszlo kilka zmian wizualnych i dzwiekowych.

Biale kierunki, tylne poliftowe lampy, sportowy tlumik scaigniety z bmw325 od tescia (troche glosnawo w srodku) xD, nowe sprezyny -40mm jeszczenie zalozone (za duzo roboty przy zmianie zeby amortyzatorow tez nie wymienic), pomalowany kolektor wydechowy, szczeki hamulcow i zrobiony bialy napisy na oponach (+5 konikow :P ) i prawy spryskiwacz reflektorow. Nie wszystkie zmienione czesci sa rownowczesnie na zdjeciach :)

Teraz moge powiedziec z czystym sercem ze ludzie sie ogladaja za galem.
Przy okazji jakies 2 tygodnie temu wymienilem olej na valvoline 20w50 bo popychacze juz nie dawaly spokoju nawet na goracym teraz cisza. Tak wiem moze kleknac silnik ale juz mam obstawiony inny ktory ma 2x mniej przejechane niz moj. Aktualnie licznik pokazuje 180k miles.

PS Na styczen/poczatek lutego bedzie u mnie na podworku stalo vr4. :rolleyes:

EDIT: Zapomnialem dodac ze grill pomalowany zostal na srebrno :)
Ostatnio zmieniony przez miziek 02-11-2009, 22:28, w całości zmieniany 13 razy  

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2009, 21:11   

:badgrin: BUMP UPDATE :badgrin:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2009, 22:53   

Fajne aluski i zacne autko :wink:
Gratuluje!!!
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2009, 23:14   

rosomak1983, Dzieki, w to auto wlozylem duzo serca i szczerze mowiac z +/- 2000 euro a to wszystko z zamilowania do tych naszych dupowozow. Zaniedlugo dochodza biale kierunki i prawdopodobnie jakis body-kit bo te przedliftowe zderzaki niezbyt elegancja zapodaja. Pozdro

PS aluski od naszego kolegi MirekJurek oddane z darmo w dobre rece. :X

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 28-04-2009, 23:22   

Jak będziesz się pozbywał zderzaków to mów :)

Autko wiadomo - super :) W nich zawsze jest coś do zrobienia, co chwile mi dochodzą nowe problemy, ale co tam :)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 29-04-2009, 00:23   

miziek napisał/a:
Dzieki, w to auto wlozylem duzo serca i szczerze mowiac z +/- 2000 euro a to wszystko z zamilowania do tych naszych dupowozow.

tyle Cie wynisło to co napisałes w pierwszym poście czy było cos jeszcze?
miziek napisał/a:
PS aluski od naszego kolegi MirekJurek oddane z darmo w dobre rece. :X

hehe no to super. Sa naprawde wyjatkowe
miziek, mam nadzieje ze wszytko bedzie na bieżaco opisywane.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2009, 10:29   

rosomak1983, Chyba wszystko razem chociaz sklanialbym sie bardziej do tego iz wydalem 2500+ euro ;> Dorzucilem ceny i robocizne za poszczegolne elementy w pierwszym poscie. Pewnie cos zapomnialem no ale co tam. Pozdro

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2009, 10:36   

seir, OK seir jestes pierwszy. Oddam za koszt wysylki ale to tak za 2/3 miesiace.

PS moglby jakis mod scalic te dwa posty ? :P dzieki pozdro

wilk88 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Wysłany: 29-04-2009, 12:11   

seir napisał/a:
Autko wiadomo - super :) W nich zawsze jest coś do zrobienia, co chwile mi dochodzą nowe problemy, ale co tam :)

Nie zgadzam się, przynajmniej jeśli chodzi o diesla :) On po prostu jeździ :D
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."

(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment ;)

-Mitsubishi Galant EA6W

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 29-04-2009, 16:36   

Miziek nie ma sprawy za tą skrzynię ;) Mitsumaniak się z Ciebie zrobił, a zacząłeś od Gala za 400Euro i pisałeś że nie będziesz dokładał do niego, a tu proszę :D

To Ty mi sprzątnąłeś te alu :axe: Jak napisałem do MirkaJurka to było już nieaktualne :)

Ładnie wyglądają na aucie. Oddawałeś je do prostowania?

Dobrego masz teścia, tyle serca włożył w naprawę ;) Widzę, że w warunkach polowych działaliście, grunt że pełen sukces. Jak się teraz jeździ? Pewnie ciszaaa w porównaniu do tego co było?

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2009, 18:18   

Owczar, Alusow nie trza bylo prostowac jezdzi sie rowno nic nie trzesie przynajmniej do editmph :P Tesciu to skrzynie sciagal sam ja dopiero dalem rady dopomoc przy rozbieraniu/skladaniu i zakladaniu jej bo pracowalem a auto bylo szybko potrzebne xD Jak sie jezdzi ? nie pytaj bo to bajka ... wtedy przy 2k obrotow nie dalo sie w aucie wytrzymac i muza na full nie zagluszala :P Cisza jak makiem zasial, aluski smigaja tez az milo. Przed naprawa czulem sie w aucie jakbym w maluchu siedzial w komorze silnika ... xD

PS tak cicho planuje przerobke na VR-2 bo ni cholera nie oplaca mi sie go sprzedawac, no ale to plany tak na przyszle wakacje ... :twisted:

Na tym Forum nie chwalimy się prędkościami.
A jak myslisz, ze nie potrafie przeliczyc mil na kilometry, to jestes w bledzie.
Ostatnio zmieniony przez mkm 04-10-2009, 16:31, w całości zmieniany 1 raz  

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2009, 16:24   

bump update w pierwszym poscie ;p

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-10-2009, 17:24   

Załóż te sprężyny -40 mm, bo sterczy jak na szczudłach :P . Poza tym widzę, że z sercem podchodzisz do auta, choć ryczacy tłumik raczej nie na miejscu w Galu.

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2009, 18:19   

Hugo, beda zalozone :D tylko czekam na amorki jakies twardsze moze gwintowane narazie sie zastanawiam. Z tymi oponami jeszcze jako tako wyglada a jak mialem opony 205/40/17 to wygladal jak terenowka :D Tlumik to tam rybka az tak wrzeszczec nie wrzeszczy ;P

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2009, 20:26   

BUMP UPDATE:

Poszedl pasek rozrzadu. :oops: :(

Odpowiedz do tematu