| 

Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

| 

| 

|  Ogłoszenie  | 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.  Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki

Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta. 
 | 

| 
		Jak bumerang=>> Kłopoty z zapalaniem | 

| Autor | 
      Wiadomość | 

jawaldek  		  

Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93 
                  Zaproszone osoby: 3 
                  Kraj/Country: Polska 
                  Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska 
                         | 

Wysłany: 06-10-2008, 21:43   Jak bumerang=>> Kłopoty z zapalaniem
                               | 

| 

| 

......no już tracę cierpliwość    Witam Wszystkich    Wszystko sprawdzone od zbiornika (w zbiorniku też) nowe rurki,przeźroczyste przewody przed i za filtrem,paliwo podaje i jak widać w przeźroczystych nie zapowietrzone a rano od pierwszego zapala bez problemu 20-30 sek pracuje a potem kręcenie i kręcenie i kręcenie biały dym z rury potem czarna zasłona dymna,nierówna praca silnika gaśnie i znowu kręcenie i kręcenie i kręcenie (kupiłem nowy akumulator) i tak kilka powtórek i W KOŃCU zaskoczy.W warsztacie nie mają już pomysłu.Zmienić pompę paliwową???? Nówka czy regenerowana???? Jeśli się nie mylę to ZBYSZEKM2 ma dostęp (???) do pomp paliwowych. Ratujcie bo poranny stres związany z uruchomieniem Miśka przyprawia mnie o następne siwe włosy    Pozdrówka    | 

| 

| 

| 

| 

Hiszpan  		  

Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100 
                  Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów 
                         | 

Wysłany: 06-10-2008, 22:07   
                               | 

| 

| 

Cóż, pewno wiele nie pomogę, ale...

...no właśnie. Przynajmniej spróbuje, może na coś się to przyda    

Miałem podobne objawy w Golfie. Było coś z wtryskiwaczami. Końcówki czy pompo-wtryskiwacze - nie wiem dokładnie, bo się na tym nie znam.

Rano palił, 20-30 sekund chodził i gasł. Kręcenie, kombinowanie, czasami hol, ale jak już silnik był w miarę ciepły to w końcu odpalał i chodził. Jak się potem okazało gasł po prostu dlatego, że go zalewało, ale jak był ciepły to już sobie jakoś z tym radził    | 

_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta:   Paaanie! Diabeł mnie opętał...

Staram się pisać poprawnie po polsku

Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

| 

| 

| 

| 

| 

jawaldek  		  

Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93 
                  Zaproszone osoby: 3 
                  Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska 
                         | 

Wysłany: 06-10-2008, 22:57   
                               | 

| 

| 

| Hiszpan napisał/a: | 	 		  Cóż, pewno wiele nie pomogę, ale...

...no właśnie. Przynajmniej spróbuje, może na coś się to przyda    

Miałem podobne objawy w Golfie. Było coś z wtryskiwaczami. Końcówki czy pompo-wtryskiwacze - nie wiem dokładnie, bo się na tym nie znam.

Rano palił, 20-30 sekund chodził i gasł. Kręcenie, kombinowanie, czasami hol, ale jak już silnik był w miarę ciepły to w końcu odpalał i chodził. Jak się potem okazało gasł po prostu dlatego, że go zalewało, ale jak był ciepły to już sobie jakoś z tym radził    | 	  

Witam     I widzisz to samo podejrzewałem,i też się nad tym zastanawiałem.Dodatkowym objawem jest fakt większego zużycia paliwa. Jutro ruszam w poszukiwaniu wtryskiwaczy jak odpali       Pozdrówka    

Witam     W warsztacie wpadli jeszcze na inny pomysł=>>> podejrzewają że zawiesił się zawór zwrotny w pompie.Będą robić próbę "butelkową" tzn butelka z paliwem przed pompą aby wyeliminować ewentualne nieszczelności w przewodach. Pozdrówka     | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

|