[MSS 1.6] [ZAWIESZENIE] Przegub zewnętrzny lewy |
Autor |
Wiadomość |
kik00
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2008, 17:35 [MSS 1.6] [ZAWIESZENIE] Przegub zewnętrzny lewy
|
|
|
Witam,
Proszę wszystkich znających się o radę i pomoc. Ostatnio zaczął terkotać mi lewy przegub.
Pełen entuzjazmu zadzwoniłem do dwóch serwisów Mitsubishi chcąc dowiedzieć się co i jak z wymianą. Każdy zażądał około 2 tysięcy za wymianę. POnoć nie wymienia się samego przegubu (prawda to???) i trzeba wziąć całą półośkę z przegubami. Dzwoniłe do klilku warsztató i każdy to samo: nie ma samego elementu trzeba całość. Poprosiłem siostrzeńca o pomoc. Znalazł u siebie w Pułąwach hurtownie z częściami gdzie można sprowadzić sam przegub zewnętrzny firmy LOBRO. CZy ktoś z Was słyszał o czymś takim? Czy naprawdę nie da radę wymienić samego przegubu?????? Prosze o pomoc - mój przegub nadal terkocze. Nie wiadomo jeszcze ile wytrzyma.
[ Dodano: 22-08-2008, 17:40 ]
Dodam tylko, że to MSS 1,6 benzyna z 2003r. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-03-2009, 09:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 22-08-2008, 18:16
|
|
|
przegub w serwisie wystepuje wlasnie tylko w polaczeniu z polosia
na twoim miejscu zrobilbym jedna czynnosc, ktora zabierze chwile ale moze pomoze
sprawdz czy manszeta na przegubie jest cala jesli tak, to posciagaj opaski i naloz nowego smaru, ewentualnie zaprowadz do mechanika niech rozlozy, umyje i nalozy nowy smar - powinno pomoc, a jesli nie no to najprostszym doborem, nie bedzie szukanie po modelu(sam kupilem do carismy 3 przeguby i dopiero 4 byl dobry) a po zliczeniu ilosci zebow na polosi od strony wew. przegubu i zew. i wtedy zakup przegubu do mitsubishi odpowiadajacego owym iloscia zebow
jesli z tego liczenia wyjdzie 22 i 25 zebow to taki przegub kupisz w intercars za ok 220zl |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
kik00
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 27-08-2008, 10:08
|
|
|
Ano czas mnie naglił i łomot wydobywający się spod koła w związku z tym dałem przegub do regeneracji i na chwilę obecną jesździ. Aczkolwiek co do części zamiennej to Intercars nie jest do końca pewny czy to będzie pasowało. Czas realizacji w Intercarsie określili na 2-3 tyg.
Tak więc mam to z głowy.
Regeneracja z robocizna w W-wie: 500pln. |
|
|
|
 |
jacek z płocka
Forumowicz
Auto: L200 07 AT Rallyart, MSS 1,6
|
Wysłany: 20-12-2009, 10:03 stukające przeguby półosi napędowych.
|
|
|
Witam,
pojeździłem kilkaset km bez opasek na osłonach przegubów (spadły obydwa !!!!), no i przeguby bez smaru się skończyły. Orientujecie się czy tylko oryginały, czy są dobre zamienniki, gdzie szukać, może u Japaneza ? Jakie ceny, robocizna, może ktoś to robił ?
Pozdr |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Pomógł: 10 razy Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20-12-2009, 10:28
|
|
|
W lutym za komplet Spidana (przegub, osłona, zabezpieczenia osłony i smar ) zapłaciłem 214zł. w ictercars. O kosztach robocizny nie piszę bo były robione jeszcze inne rzeczy. |
Ostatnio zmieniony przez irekmiecz 18-04-2010, 16:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
|
Wysłany: 20-12-2009, 10:29 Re: stukające przeguby półosi napędowych.
|
|
|
jacek z płocka napisał/a: | Witam,
pojeździłem kilkaset km bez opasek na osłonach przegubów (spadły obydwa !!!!), no i przeguby bez smaru się skończyły. Orientujecie się czy tylko oryginały, czy są dobre zamienniki, gdzie szukać, może u Japaneza ? Jakie ceny, robocizna, może ktoś to robił ?
Pozdr |
Witam. Ja robiłem późnym latem. Polecam firmę LOBRO. Takie mam i są ok. Japaneze pewnie będzie mial, chociż ja kupowałem w gdzie indziej. Cena to ok 300 zł. szt. (jeżeli dobrze miamietam) Robocizna 40 zł. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 20-12-2009, 22:11
|
|
|
Tematy scaliłem, nie ma sensu ich powielać, skoro wszystko może być w jednym wątku... |
|
 |
JohnsonRW
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1,9 DID
|
Wysłany: 18-04-2010, 12:22 [MSS DID] Pytanie o przegub do Miśka
|
|
|
Mam pytanie o przegub do MSS 2002 rok przed liftingiem. Jakie polecacie i gdzie wmiarę tanio kupić? Znalazłem przeguby Lobro i Spidana za ok. 300 zł. Czy to dobra cena? Z tego co wiem te dwie firmy cieszą się zaufaniem. Coś jeszcze polecacie? |
_________________ Johnson |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-04-2010, 12:39
|
|
|
Bierz Spidana, naprawde warto. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|