[Cari 1.8 GDI] Czujnik wysokiego ciśnienia? |
Autor |
Wiadomość |
MICHAEL0002
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2008, 11:16 [Cari 1.8 GDI] Czujnik wysokiego ciśnienia?
|
|
|
Witam wszystkich!!
od paru dniu zauważyłem w mojej cari przy wiekszych obrotach ok 4000 auto zaczeło przytrzymywać <poszarpywanie> nie miałem pojecia co to jest bo powodów może być wiele więc pojechałem do aso Mitsu i zleciłem podpięcie pod kompa.
okazało sie że wyskakuje błąd problem z czujnikiem wysokiego ciśnienia.
Wstepnie przełożyłem wizyte na przyszły tydzien poniewaz chce sie rozeznać w sprawie czy da sie z tym czujnikiem coś samemu zakombinować bo w aso stwierdzili że usterke naprawią za odpowiednią opłatą :/
Czy ktoś miał do czynienia z tym czujnikiem lub wie coś na ten temat prosze o rady
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 03-10-2008, 22:25 Re: Czujnik wysokiego ciśnienia?
|
|
|
MICHAEL0002 napisał/a: | Witam wszystkich!!
od paru dniu zauważyłem w mojej cari przy wiekszych obrotach ok 4000 auto zaczeło przytrzymywać <poszarpywanie> |
mam podobny problem z tym ze auto definitywnie odcina mi zapłon przy 4000 więcej nie idzie jestem ciekaw co u ciebie wyszło, u mnie na kompie nie ma żadnych błędów ponoć zbyt niskie ciśnienie daje pompa, jestem ciekaw co u ciebie wyszło możliwe że też mam ten czujnik dupnięty |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2008, 20:57
|
|
|
Panowie ja mialem to samo auto mi warjowalo odcinanie paliwa przy 4tys, falowanie obrotow,duze spalanie,gasniecie na wolnych obrotach itp. Bylem w aso (uk) i pierwsza diagnoza czujnik cisnienia paliwa ok mysle sobie bedzie wymieniony i po sprawie pytam ile 170 plus robocizna razem okolo 300(funtow) no dobra zgoda wymienilem , odpalam autko i dupa dalej to samo , no to ja z reklamacja oni mi ze komp im pokazal i koniec dyskusji ale moga mi jeszce przebadc samochod wiec zostawilem na dwa dni i wyszlo ze pompa paliwa wysokiego cisnienia , wyszlo na to ze czujnik byl dobry lecz kasy juz nie odzyskalem tak wiec panowie trzeba dobrze to wszystko przemyslec?ja naprawde kupe kasy stracilem zanim autko doprowadzilem do stanu obecnego a juz tu na wyspach to tragedia wszysko jest drogie i ci angielscy mechanicy to pozostawiam bez komentarza. |
|
|
|
 |
MICHAEL0002
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 05-10-2008, 15:20
|
|
|
u mnie był filtr wysokiego przytkany wymieniłem na nowy i wszystko ok wróciło do normy |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 06-10-2008, 18:31
|
|
|
no to teraz byłbym szczęśliwy jeżeli powiedział byś mi gdzie ten filtr się znajduje ponieważ moje autko cierpi na ta sama dolegliwość wygląda jakby odcinało zapłon przy 4 tys. |
|
|
|
 |
jedras
Forumowicz

Auto: CARISMA1.8GDI '01/MSS1.3 '00
|
Wysłany: 06-10-2008, 22:48
|
|
|
Z tego co wiem to filtr benzyny jest tylko w baku z pompą. Mialem podobne problemy z zacinaniem sie obrotow ale przy 2,5 tys obr. Z kompa wyszlo ze pompa wys. ciś. daje za male cisnienie. Po wymianie pompy wszystko wrocilo do normy. W ASO nowa pompa wys. ciś. to okolo 5 tys, uzywane choza od 800-1500 tysia. |
_________________ Pozdrawiam
JEDRAS
Cari 1.8 GDI 2001
MSS 1.3 2000 |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

|
Wysłany: 13-10-2008, 21:49
|
|
|
no a ja odpiąłem czujnik wysokiego i już kreci się powyżej 4000 ale świeci się
CE i silnik nie pracuje tak jak powinien.
Już po wymianie teraz autko śmiga jak dzika koza dawcą było rozbite Volvo S-ka za 30 funa i kupiłem obrazu na zapas fajko cewki za 15 funa od sztuki zastanawiałem się nad przepustnicą (40 funa) |
|
|
|
 |
|