[Cari 1.8 GDI] przygasanie tylnych swiatel i pulpitu przy zm |
Autor |
Wiadomość |
przemo90
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2011, 13:25 [Cari 1.8 GDI] przygasanie tylnych swiatel i pulpitu przy zm
|
|
|
witam
mam taki problem. podczas zmiany swiatel nadlugie przegasaja mi swiatla zegarow i a cale oswielenie wnetrza a nawet tylne swiatla. przy delikatnym ruszeniu manetki swiatel wraca do normy ale tak nie powinno byc i nie wiem czy jest to problem z manetka czy moze jakis przekaznik od swiatel?? i jeszcze jeden prpblem przy elektrycznych szybach jest opcja ze szyby same sie chowaja a mi chowa sie tylko jedna szyba z przodu od pasazera i ten nie wiem w czym tkwi problem:) z gory dzieki za porady:) |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 10-01-2011, 13:58
|
|
|
Albo we wtyczce od włącznika coś nie łączy, morze sama wtyczka jest niedosunięta lub sam pin odpowiedzialny za pozycje i deskę rozdzielczą nie łączy lub jest problem z samym włącznikiem świateł w manetce. A jeśli chodzi o szyby to tę która sama się nie odsuwa i nie zasuwa trzeba zaprogramować, całkiem zasunąć i jeszcze kilka sekund przytrzymać włącznik i całkiem odsunąć i też kilka sekund jeszcze przytrzymać włącznik w tej pozycji. |
|
|
|
 |
przemo90
Forumowicz

|
Wysłany: 10-01-2011, 14:05
|
|
|
z tymi szybami to jet tak ze w najwyzszej pozycji przyciskow powinny sie same zasowac a tak nie jest z 3 szybami ale sprobuje tak zrobic jak poradziles dzieki:) |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 10-01-2011, 15:31
|
|
|
Sam tak robiłem po odłączeniu akumulatora a te przyciski działają tylko w maksymalnej pozycji, nie mają żadnych pośrednich kroków. |
|
|
|
 |
poketon
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI SPORT '03
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 51 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 10-01-2011, 16:36
|
|
|
przygasające światła to oznaka słabego aku... |
_________________ Carismomaniak
 |
|
|
|
 |
przemo90
Forumowicz

|
Wysłany: 10-01-2011, 16:57
|
|
|
u mnie jest tak ze w pierwszym stopniu zasowam badz odsowam szybe ile chce a w drugim sama sie sie zamyka badz otwiera ale zrobilem tak jak mi poradzil plecho1 czyli zaprogramowalem i jest juz dobrze. a z tymi swiatlami to problem tkwi w manetce bo rozkrecilem i ruszalem kablami i wtedy wlasnie przygasaja:) akumulator jest ok:)
[ Dodano: 19-02-2011, 14:10 ]
okazalo sie ze w manetce odlutowal sie kabelek jeden i dlatego mi przygasaly badz nie swiecił |
|
 |
|