|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wiem co się spaliło ale nie wiem jak to nazwac |
Autor |
Wiadomość |
sledz84
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1,3 GL 75KM 96'
|
Wysłany: 09-10-2008, 10:43 Wiem co się spaliło ale nie wiem jak to nazwac
|
|
|
Witam wszystkich, wczoraj poszedł mi dymek (po niefortunnym zwarciu przewodów) z przeźroczystego plastiku dookoła stacyjki, do którego podłączone są dwa przewody. Teraz mam problemy z odpalaniem, czasami odpala czasami nie, wcześniej takich akcji nie było. Dodatkowo jak nie chce odpalić na stałe świeci się kontrolka silnika. Wie ktoś może co to za czujnik i czy samo jego wymienienie coś da?
W instrukcjach które posiadam, znalazłem ze nazywa się to: Ignition key ring antenna ale nic mi to nie mówi:( |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-10-2008, 20:06 Re: Wiem co się spaliło ale nie wiem jak to nazwac
|
|
|
sledz84 napisał/a: | znalazłem ze nazywa się to: Ignition key ring antenna ale nic mi to nie mówi:( |
To pętla odbiorcza transpondera immobilisera odczytująca kod z kluczyka i skoro ją upaliłeś to lada moment może przestać odpalać kompletnie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
sledz84
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1,3 GL 75KM 96'
|
Wysłany: 10-10-2008, 08:21
|
|
|
Rozumiem, a czy w takim razie mogę ją wymienić na inna (czy ważny jest rocznik, pojemność no i kluczyk) i wszystko będzie działać, czy muszę wymienić całą stacyjkę? |
|
|
|
 |
|
|