|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem niskich obrotów - lampka kontroli silnika |
Autor |
Wiadomość |
Grodar
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2008, 22:08 problem niskich obrotów - lampka kontroli silnika
|
|
|
Problem pojawiał się początkowo tylko przy niedogrzanym silniku, teraz prawie cały czas. Po zdjęciu nogi z pedału gazu (np. dojeżdzanie do skrzyżowania) i spadaniu obrotów zapala się lampka ostrzegawcza kontroli silnika. Po chwili jazdy (wzrost obrotów do 2,5 tys.) lamoka gaśnie by znów zapalić się przy spadku obrotów poniżej ok. 1.8 tys. Co ciekawe, nie zapali się, jeśli odpowiednio wcześnie wcisnę sprzęgło (w tym samym czasie, co zdjęcie gazu). Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Ewentualnie chociaż jakiegoś magika w mojej okolicy (dawne ciechanowskie). |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 08-10-2008, 23:13
|
|
|
o ile dobrze zrozumiałem objawy to jest potencjometr pompy wtryskowej. cos takiego miałem u siebie |
|
|
|
 |
Grodar
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
|
Wysłany: 26-10-2008, 19:02
|
|
|
Milczałem troszkę, brak czasu. Powodem niedomagań był ON. Po zjeżdzeniu nawet nie do końca (już się boję jazdy do pustego baku) i nalaniu dobrego paliwa (?) Verva problem zniknął. Od tygodnia jeżdżę (ok. 850km) i żadnej kontrolki |
|
|
|
 |
|
|