|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przepustnica w cari gdi 1,8 |
Autor |
Wiadomość |
Grazal
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma gdi
|
Wysłany: 17-10-2008, 18:21 Przepustnica w cari gdi 1,8
|
|
|
Witam. Bylem dzisiaj w servisie ASO. Okazalo sie, ze moja przepustnica umiera. Przeczyscili ja i wystapil blad. Poskaldali ja na nowo, ale mowili ze w kazdej chwili moze sie znowu to zdarzyc. Podali koszt wymiany 7-8 tys. zl. Nie stac mnie na taki wydatek. Gosciu z ASo powiedzial, ze slyszal o fachowcu co regeneruje przepustnice. Faktycznie znalazlem na allegro owego Pana. Zadzownilem i zasiegnalem opinii. Powiedzial, ze to tylko kwestia czasu jak mi pojdzie i popadne w koszta. Mowil, zeby jak najszybciej ja wymontowac i wyslac mu do regeneracji maksymalny koszt to 1000 zl. Moze, ktos z was doradzic, czy faktycznie dac do tej regeneracji? Nie wiem co robic zbytnio. Czlowiek co tym sie zajmuje jest z 2 konca Polski... Doradzcie... |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 17-10-2008, 19:24
|
|
|
1000zł to dużo. Na Allegro można znaleźć regenerowane przepustnice w cenie 350zł, a była i nówka za ok. 500zł. Czy ten człowiek, o którym piszesz jest z Opola? |
|
|
|
 |
Grazal
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma gdi
|
Wysłany: 17-10-2008, 19:35
|
|
|
Tak to ten sam co byl z Opola. Teraz jest w Bielsku-Bialej. Nie wiem zbytnio co robic treraz. Pojechalem do ASO bo mi obroty na jalowym prawie do zera spadaly. Tam powiedzieli, ze trzeba wyczyscic przpustnice. Wyczyscili ja i stwierdzili, ze swiecie tez wymienic nalezy w liczbie 4. Zgodzilem sie. Ponoc juz dobrze wszystko pracowalo. Nastepnie przyszedl gosciu i powiedzial, ze wyrzuclio im blad na kompie jak popodlaczali wszystko. Zaczeli szukac przyczyny itd. Oznajmiono mi, ze to jednak przepustnica jest zepsuta. Jednak zlozyli mi ja i zrobili tak, ze blad juz nie wyskoczyl a oborty nie spadaja. Z tym, ze poinformowano mnie, iz nie wiadomo jak dlugo to bedzie chodzic w kazdej chwili moze sie zepsuc i wtedy nowa przepustnica. Podali cene 7-8 tys zl u nich. Jestem w kropce. Na kartce naprawy napisano Blad 52 silnik przepustnicy - do wymiany przepustnica. Dlatego chcialem sie dowiedziec, czy oddac ja do czyszczenia czy nie? Czy juz mam zaczac skaldac na nowa przepustnice? Gosc ten od czyszczenia powiedzial mi przez tel, ze w kazdej chwili mi moze pojsc bo nie mozna jej czyscic, i nie powiniennem jezdzic, a w ASO ja czyscili... |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 17-10-2008, 19:47
|
|
|
Ceną 7-8 tys. się nie przejmuj bo to jest cena jaką ASO chce za przepustnicę. W tej chwili na Allegro jest nówka za 2000PLN. Nie jestem ekspertem od przepustnic, ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby nie można ich było czyścić. To jest standardowa czynność w GDI, powinno się to robić co jakieś 15 tys. km i wszystkie ASO to robią. Moja też była czyszczona w ASO i większość tu piszących też ma tą operację za sobą, więc to chyba jakieś bajki. Popatrz na Allegro lub skontaktuj się z użytkownikiem Bartek - jest z Wa-wy i też się tym zajmuje i na pewno powie Ci uczciwie co robić. Może nawet mieć takie regenerowane przepustnice na sprzedaż. |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 27-10-2008, 11:32
|
|
|
skad te 2000 zł masakra. ja kupiłem na allegro kompletna przepustn ice za 200 zł z auta o małym przebiegu i jest ok.i nie przejmuj sie czyszczenie nie jest trudne,ja jestem laikiem i mi sie udało pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 27-10-2008, 11:59
|
|
|
kozuch2 napisał/a: | ja kupiłem na allegro kompletna przepustn ice za 200 zł z auta o małym przebiegu |
cuda się zdarzają
normalna cena używki to 500-700 zł
Naprawa z gwarancją ok 300 (u mnie )
Gość z Allegro to oszust i zdzierca...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2008, 12:45
|
|
|
Grazal, powiedz czy aby ten gość nie jest ze Skoczowa ul. j.rzebroka jeżeli tak to nie polecam. |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 28-10-2008, 13:11
|
|
|
to widac cud mi sie udał do tego jescze dorzucił mi do przepustnicy czujnik otwartych drzwi bo swój zepsułem niestety |
|
|
|
 |
|
|