Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CA, CJ, CB i CK poliuretanowe tulejki zawieszenia
Autor Wiadomość
ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2008, 15:16   CA, CJ, CB i CK poliuretanowe tulejki zawieszenia

sprawa wyglada tak... znalazlem firme http://www.bikopur.pl/ ktora zajmoje sie produkcja tulejek z poliuretanu... aby zrobili tulejki do jakiegokolwiek samochodu ktorego nie maja do tej pory w katalogu potrzebny jest im dany pojazd aby wziasc pomiary, sprawdzic ktore tulejki mozna przerobic na poliuretan... firma miesci sie we wroclawiu i dla mnie taka wycieczka jest mocno nieoplacalna no i w dodatku pewnie ze 2 dni samochod musialby postac
jezeli jest ktos z wroclawia i udostepnil by samochod to panowie na pewno nainstalowali by takie tulejki mocno po kosztach a dla reszty z nas byl by w koncu dostep do niezniszalnych tulejek
nieobeznanym w temacie dodam ze poliuretanowe tuleki ja o wieeeeele trwalsze nawet na naszych drogach... samochod nie traci na komforcie a maleja luzy w ukl kierowniczym... nt przy zastosowaniu twardej mieszanki wzrasta drastycznie czucie samochodu i polepsza sie prowadzenie

wiec kto sie poswieci???

acha z tego co wiem to wachacze itp w CA CJ CB i CK sa identyczne wiec sporo osob moglo by skorzystac (doszly by jeszcze oczywiscie lancery)

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 15-10-2008, 15:23   

Myślę, że nie będzie z tym większego problemu gdyż Dolnoślązacy działają prężnie - kwestia tylko tego na jaki okres będzie trzeba zostawić autko. Pewnie jak Brzucho znajdzie trochę czasu to się w tym temacie wypowie. Rozumiem, że chodzi tylko o Colty i Lancery.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 15-10-2008, 15:29   

to mi o colty i lancery chodzi :)
ale jezeli zebralo by sie kilku galantowcow to i oni i firma byli by pewnie zadowoleni :)

Brzucho
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2008, 16:35   

No oczywiście że się wypowiem :) Sprawa wygląda tak , że jeżeli rzeczywiście jest to dobra opcja z tymi tulejkami i poprawia się wytrzymalość i sztywność itp. to jestem zainteresowany. Generalnie zaczałem teraz nowa prace i poki co bede mial problem ze znalezieniem chwili czasu przed 15.35 ;/ Ale jak tylko zaczne pracować normalnie to rusze z tematem i pewnie pojade tam do nich i zostawie im auto :P Co prawdopodobnie nastąpi jakos z poczatkiem nowego miesiąca. Z resztą wiecej info pozbieram na najbliższym spocie dolnośląskim, który odbędzie się 24 lub 25 października.
Pozdro

pavulon 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
Wysłany: 15-10-2008, 17:27   

a moze i jakies 3000gt sie znajdzie chetne. zaoszczedzi sie na paliwie przez 2 dni. :P

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 15-10-2008, 17:42   

Nie chcą przypadkiem Eclipsa 1G do pomiarów? :>

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 15-10-2008, 18:19   

mysle ze eclipse jest na tyle popularnym autem i ma w sobie mocne korzenie sportowe ze chetni na zestawy poliur. znajda sie bez problemu
Brzucho, super ze wyrazasz checi... informuj w watku jak sie sprawy maja

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 17-10-2008, 10:07   

No ja też bym był chętny na zestaw do ecli.

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 25-10-2008, 19:41   

brzucho jak tam sprawy sie maja??? masz czas jakos niebawem...
w sumie znalazlem juz gotowe poli do colta i importera polskiego ale ceny sa mega zaporowe

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 25-10-2008, 23:50   

ictus mamy już chętnego, który poświęci się i odda swojego Gala w ręce tych magików ;)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 28-10-2008, 21:49   

Ja mam dwa wahacze dolne proste, oraz jednego banana lewego. CZy na tej podstawie mogą dorobić nowe tuleje zamiast tych metalowo gumowych?
Wahacze mogą być w lubinie , legnicy, polkowicach, głogowie, już w piatek jezeli to komuś pasuje.
Do wymiany sa w nich sworznie, czekam z nimi na regenerację ale i tuleje by sie przydało wymienić a wiem ze przy regeneracji sworznia tego nie robią.
dajcie znać jak by co to je wrzucę do bagażnika.
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Odpowiedz do tematu