|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak "krótkich" świateł |
Autor |
Wiadomość |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 502 Skąd: Staszów
|
Wysłany: 28-10-2008, 09:46 Brak "krótkich" świateł
|
|
|
witam,
Ostatnio mój misiek przestał świecić światami mjania. Sprawdziłem bezpieczniki w puszce i są OK, więc zamówiłem przekaźnik, ponieważ ten który miałem głośno "strzelał" przy przekręceniu gałki na światła mijania. Niestety dziś wymieniłem przekaźnik i okazało się że niema poprawy.
W niektórych samochodach są dodatkowe bezpieczniki od świateł, ale przegrzebalem manuala i nic nie znalazłem.
Moze ktos spotkałsie z takim przypadkiem?
powiem krótko: Pomocy |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
Kiedyś na pewno Galant. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:11
|
|
|
A sprawdzałeś bezpieczniki pod maską? Tam właśnie znajdują się bezpieczniki od świateł. |
|
|
|
 |
qbaf [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2008, 21:00
|
|
|
podepne się pod temat. u mnie sytuacja wyglada tak właczam mijania - są mijania , ciągne za drążek od świateł żeby mrugnać długimi , świecą się mijania i długie , pociagne mocnej wyłaczają się mijania zostaja same długie chyba cos jest nie tak , tak ? |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2008, 21:10
|
|
|
qbaf, tak ma być |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

|
Wysłany: 28-10-2008, 21:57
|
|
|
gregorbu napisał/a: | A sprawdzałeś bezpieczniki pod maską? Tam właśnie znajdują się bezpieczniki od świateł. |
Sprawdziłem i te pod kierownicą i pod maską (puszka po prawej) wszystkie wyglądają na całe. Jutro kupię paczkę i wymienię. Chyba że gdzieś jeszcze są bezpieczniki osobne do świateł, ale w manualu pobranym z forum nic takiego nie znalazłem. |
_________________ CJ1A 4G13 -> ALFA ROMEO 156 1,9 JTD -> Laguna I phII -> Peugeot 406 Break FL
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 28-10-2008, 22:08
|
|
|
Obawiam sie, ze mogl Ci pasc wlacznik swiatel. Bez elektryka lub kogos z "hobby elektrycznym" chyba sie nie obejdzie.
A tak na marginesie, Zarowki Ci sie nie spalily? Postojowe i "dlugie" sa? |
|
|
|
 |
cactooz
Mitsumaniak -=Arek=-

|
Wysłany: 29-10-2008, 10:17
|
|
|
mkm napisał/a: | A tak na marginesie, Zarowki Ci sie nie spalily? Postojowe i "dlugie" sa? |
Stała się rzecz, którą odzruciłem wpierwszej kolejności szukając przyczyny.
Postojowe i długie były natomiast na raz w obydwóch i to na raz żarówkach spaliły się żarniki od krótkich.
Wstyd się przyznać, że nie sprawdziłem od razu. Problem rozwiązany.
P.S.
Mam zbędny przekaźnik od świateł do Colta. Oddam za piwo. |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 29-10-2008, 11:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|