|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co sadzicie o neonach ?? |
Autor |
Wiadomość |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 16:10 Co sadzicie o neonach ??
|
|
|
Chcialbym poznac wasze zdanie na temat neonow montowanych pod podwozie?[img]C:\Documents and Settings\DyLirZanS\Moje dokumenty\Moje obrazy\EVO\mitsubishi_evo7_4.sized[/img]
Z tego co wiem w Polsce jest to zabronine...
Moze ktos bedzie taki madry i wyjasni dlaczego prawo nie pozwala na montowanie tego typu rzeczy??
Ja osobiscie powiem ze podobaja mi sie takie rzeczy
[ Dodano: 13-05-2006, 17:11 ]
qrcze jak moge wstawic fote z mojego dysku do posta ?? |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 17:50
|
|
|
dylirzans, zdjecia wstawione na forum sa najczesciej umieszczane na osobnych serwerach, kazdy we wlasnym zakresie musi to zrobic, np imageshack albo cos w tym stylu, mozesz rowniez zalozyc sobie konto np na republika.pl czy jakies wp.pl tam wrzucic fotki (tylko nie wiem jak z transferem)i wstawic linka do nich w poscie. wskazales fotke na swoim komputerze, a forum nie jeset w stanie sciagnac z niego tego zdjecia, wiec musi to byc osobny serwer
a link do takiego zdjecia wygladalby np tak:
http://republika.pl/dylirzans/zdjecia/fotka.jpg
co do neonow, fajnie wygladaja ale tylko w specyficznych autach, democarach tudziez innych maszynkach, na ulicy w zwyklym aucie wyglada to conajmniej srednio, zeby ni epowiedziec wiejsko, pozatym, widzialem raz neony z prawdziwego zdarzenia w seryjnej primerze P12 chyba to byla, w kazdym badz razie ta najnowsza, i przykluly one moja uwage, auto czysta seria, kolor zlotawy (srebrny? - ciemno bylo) a neony czerwone. ale niestety wiekszosc "neonow" to poprostu dlugie "stopy" montowane pod autem, co hmmmm, zeby nikogo nie urazic, nie wyglada atrakcyjnie
wg mnie przedewszystkim auto musi byc obnirzone do neownow, zeby nie swiecily na okolo jak latarnia, a zeby nie bylo widac oswietlonego calego asfaltu pod autem, a zeby tworzyly one tylko taka delikatna poswiate pos samochodem, cos jakby to swiatlo chcialo sie wyrwac spod niskiego auta
a mi w colcie przednie lampy jakos na dol swieca pod kątem prostym takze mam efekt neonu ale bialego.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 18:14
|
|
|
Cezar, a jak sie potem do nich odwolac? do jakiego katalogu sa ladowane? |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 18:33
|
|
|
dziekuje |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 13-05-2006, 18:34
|
|
|
Moim zdanie neony jak już się zamontuje to do samochodu bardzo obniżonego (jak już to zaznaczył Nippo) i oczywiście muszą być delikatne - chociaż sam bym nie montował. ALe jak auto ma na sobie grafikę i jest przygotowane a'la DemoCar to czemu nie - w końcu ma przyciągać uwagę. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 13-05-2006, 18:35
|
|
|
Show-car - TAK
Demo-car - Od bidy - dla firmy produkującej statki ko(s)miczne
Daily-car - szczyt wieśniactwa wymieszanego z buractwem......
Bez urazy zapytałeś o opinie, to ją otrzymałeś |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-05-2006, 20:37
|
|
|
Też myślę, że to wieśniactwo - nie obrażając wsi, która to często wcale nie jest wieśniacka |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-05-2006, 20:43
|
|
|
Bartek napisał/a: | Show-car - TAK
Demo-car - Od bidy - dla firmy produkującej statki ko(s)miczne
Daily-car - szczyt wieśniactwa wymieszanego z buractwem......
Bez urazy zapytałeś o opinie, to ją otrzymałeś |
Sam bym lepiej nie napisał. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 22:45
|
|
|
neon musi byc zamontowany z glowa, przedewszystkim nie moze byc widoczna sama "jazeniowka" a tylko poswiata.
na zlotach podczas nocnych zabaw, szczegolnie ten ktory pulsuje lub zmienia kolor w rytm muzyki wyglada extra ale auto jadace po ulicach w nocy z wlaczonym neonem wywoluje u mnie usmiech politowania. |
|
|
|
 |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 00:11
|
|
|
no a co z tym prawem , dlaczego nie mozna ich montowac?? Czy jest tu jakies logiczne wyjasnienie?? |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 14-05-2006, 00:41
|
|
|
dylirzans napisał/a: | no a co z tym prawem , dlaczego nie mozna ich montowac?? Czy jest tu jakies logiczne wyjasnienie?? |
hmmm.... zabraniac montowania to nie zabrania. Zabrania uzywania na drogach publicznych. A dlaczego? No to wyobraz sobie co moze wywolac u mniej "wyrobionego" kierowcy widok zblizajacego sie do niego ufo? |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 14-05-2006, 08:53
|
|
|
Wieśniactwo to podobnie jak dresiarstwo stan umysłu, a nie pochodzenie, czy ubranie które nosisz....
Bardzo wielu normalnych ludzi pochodzi ze wsi, a pewnie jeszcze więcej wieśnaków pochodzi z miast...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 09:33
|
|
|
dylirzans napisał/a: | no a co z tym prawem , dlaczego nie mozna ich montowac?? Czy jest tu jakies logiczne wyjasnienie?? |
prawo nie zabrania ale wyraznie mowi w jakie oswietlenie i jakiego koloru powinien byc wyposazony kazdy samochod posiadajacy polska homologacje - sytuacja analogiczna do swiecacych spryskiwaczy lub czerwonych kierunkow. |
|
|
|
 |
|
|