[pomoc] Krew dla motocyklisty |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2009, 20:50 [pomoc] Krew dla motocyklisty
|
|
|
Potrzebna będzie krew dla motocyklisty z V-Strom Klubu. W najbliższy piątek ma mieć operację zespolenia kości udowej w Białej Podlaskiej. Tu śladowe info z wypadku http://biala24.pl/?id=wiecej//1571
Kolegów, którzy regularnie oddają proszę o wsparcie a może też ktoś "nowy" będzie chciał dołączyć do grona krwiodawców.
Jak tylko otrzymam dane pacjenta, szpitala i gdzie wysłać zaświadczenie to oczywiście podam na Forum.
Z góry dziękuję i oby mniej takich akcji
[ Dodano: 19-08-2009, 22:59 ]
Są dane pacjenta i szpital:
Arkadiusz Ciok
Szpital w Białej Podlaskiej
Oddział Urazowo-Ortopedyczny
Zaświadczenia nie trzeba wysyłać, bo punkt krwiodastwa sam wysyła info do szpitala że krew dla takiej osoby została przyjęta - taką dostałem informację.
PS. Prośba żeby ktoś zrobił "up" tego posta. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 17-10-2009, 20:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
fus8
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
|
Wysłany: 20-08-2009, 11:14
|
|
|
JCH, witaj mam takie zaświadczenie w reku gdyż nasz oddział krwiodastwa niewysyła tego i co teraz dalej mam z tym zrobic podaj mi jakies namiary na Siebie to Ci to wysle..
[ Dodano: 20-08-2009, 11:15 ]
a najlepiej telefon to się zdzwonimy i pogadamy |
_________________ http://polskajazda.pl/Pro...i,Carisma/34995 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 20-08-2009, 22:58
|
|
|
fus8, PW. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 21-08-2009, 15:06
|
|
|
fus8, dziękuję
akbi, info z dziś:
Cytat: | Arek będzie miał prawdopodobnie kilka operacji więc sprawa jest cały czas aktualna i ważna jak wiecie brakuje krwi w Polsce. |
Zaświadczenia można wysyłać faksem na szpital FAX: 083 343 42 20. |
 |
|
|
|
 |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
|
Wysłany: 22-08-2009, 13:07
|
|
|
Zapytam z ciekawosci - jakto jest dokladnie z przeznaczeniem krwi dla konkretnej osob? Zawsze kiedy oddaje - nie okreslam (nikt mi tez o tym nie wpominal) jakiejsc grupy docelowej,czy konkretnej osoby.
Chetnie oddam krew, bo akurat minal okres przerwy,prosze tylko o jakies info, jak to wyglada i jaka grupa krwi jest potrzebna - dam znac znajomym, ktorzy tez oddaja. |
_________________ Artificial intelligence is no match for natural stupidity.
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
|
Wysłany: 25-08-2009, 20:48
|
|
|
Oddane , dali mi zaswiadczenie i to jutro wyślę na fax.
Szybkiego powrotu do zdrowia Koledze!
Się tak składa że mamy identyczne nazwisko...ale nie znam Kolegi. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 25-08-2009, 21:55
|
|
|
TRAWOR76 napisał/a: | Się tak składa że mamy identyczne nazwisko | A to ci zbieg okoliczności Dziękuję
[ Dodano: 27-08-2009, 10:43 ]
Odi na Forum VStroma napisał/a: | Na początek: DZIEKUJE wszystkim za zainteresowanie sprawą. Szczegolne podziekowania ode mnie i moich rodziców kieruje do osób, które oddały krew. Krew bardzo się przydała, już miałem jedną operację-składali mi udo i śródstopie. Dzisiaj po 9.00 znów jadę na blok operacyjny bo będą mi grzebali przy kolanie. Samo kolano nie ucierpialo przy wypadku ale mam "krwiak" i lekarze boją się, ze mogło zropieć. Od momentu operacji codziennie gorączkuję i podejrzewają, że to ten guzik powoduje zachwianie w organizmie. Jestem dobrej mysli choć wiem, że to dzisiejsze gmeranie przy stawie kolanowym odciągnie w czasie rehabilicacje. |
[ Dodano: 13-01-2011, 13:41 ]
Tym razem Motocyklista prosi o pomoc dla swojego ojca:
Cytat: | Potrzebuję Waszej pomocy. W związku z ciężką chorobą 17.01 mój ojciec będzie miał przeprowadzoną poważną operację, będzie potrzebował dużej ilości krwi. Wszyscy chętni mogą oddać krew w szpitalu MSWiA na Wołoskiej na hasło LESZEK OSYTEK. Grupa krwi jest nieistotna.
Z góry dziękuję za pomoc.
Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
02-507 Warszawa
ul. Wołoska 137
Dawcy krwi przyjmowani są:
- poniedziałek - piątek 7:30 - 13:00 |
Z tego co widzę kilku chętnych, którzy się zadeklarowali z oddaniem krwi nie może jednak jej oddać z przyczyn zdrowotnych. Pomyślałem więc, że wkleję temat tutaj. Głównie też apel do Warszawiaków bo:
Cytat: | Przed chwilą dowiadywałem się u źródła i niestety szpital w którym będą operować ojca życzy sobie, aby oddać krew tylko u nich. Po prostu chcą ją mieć tylko na własny użytek... |
|
 |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 13-01-2011, 14:01
|
|
|
JCH napisał/a: | Cytat:
Przed chwilą dowiadywałem się u źródła i niestety szpital w którym będą operować ojca życzy sobie, aby oddać krew tylko u nich. Po prostu chcą ją mieć tylko na własny użytek... |
Z tego co wiem, tak czy inaczej krew zawsze trafia najpierw do banku... |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 13-01-2011, 19:52
|
|
|
pamar napisał/a: | JCH napisał/a: | Cytat:
Przed chwilą dowiadywałem się u źródła i niestety szpital w którym będą operować ojca życzy sobie, aby oddać krew tylko u nich. Po prostu chcą ją mieć tylko na własny użytek... |
Z tego co wiem, tak czy inaczej krew zawsze trafia najpierw do banku... | Widać chcą "napełnić zbiorniki" we własnym RCKiK-u.
Dlatego też prośba skierowana jest głównie do Warszawiaków - być może ktoś akurat na dniach planuje oddawać krew to prośba aby wskazał ja przeznaczenie dla tego pacjenta. Jeszcze raz dane:
Szpital MSWiA na Wołoskiej 137 na hasło LESZEK OSYTEK.
PS. Dzięki pamar za podbicie tematu. |
 |
|
|
|
 |
|