Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ALARM W SIGMIE
Autor Wiadomość
cubus89
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2008, 15:08   ALARM W SIGMIE

Witajcie!!
W sigmie znajduje sie slynny alarm SECURITY taki troszke pseudoalarm.
Jakie sa koszty zalozenia alarmu takiego do otwierania, wycia i ewentualnie domykania szyb?? Gdzie w regionie lodzkim najlepiej to zrobic??
Pozdrawiam

piotr_dwt 
Nowy Forumowicz
mitsumaniak

Auto: mitsubishi lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2008, 18:53   

kup zestaw do samodzielnego montażu na giełdzie elektronicznej lub allegro montaż prosty schemat połączenia w komplecie tszeba się napocić przy przeciąganiu kabli do komory silnika ale poza tym sprawa prosta koszt ok 120pln + czujniki

krzysius 
Forumowicz

Auto: sigma 3000
Wysłany: 27-09-2008, 07:53   

po co przeciagac przewody do komory silnika koro sigma ma fabryczny alarm ,mozna go wykozystac ,wszystkie krancowki sa tam gdzie byc powinny a centralka alarmu znajduje sie w konsoli srodkowej pod radiem macie kable podane na tacy pozdr

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2008, 17:23   

krzysius napisał/a:
po co przeciagac przewody do komory silnika koro sigma ma fabryczny alarm ,mozna go wykozystac ,wszystkie krancowki sa tam gdzie byc powinny a centralka alarmu znajduje sie w konsoli srodkowej pod radiem macie kable podane na tacy pozdr

Ja nad radiem nic nie mam :(

krzysius 
Forumowicz

Auto: sigma 3000
Wysłany: 29-09-2008, 15:53   

herdi , pod radiem na tunelu , srebrna skrzynka z dwiema kostkami obok tego przechodza linki zmiany biegow :D

ptoq 
Nowy Forumowicz

Auto: mitshubishi sigma
Wysłany: 03-11-2008, 14:44   

cześć zostałem szczęśliwym posiadaczem sigmy kombi i mam mały klopot z centralnym zamkiem kiedy otwieram z pilota wszystkie drzwi otwierają się na 1 sekundę i zamykają. W momencie kiedy zdążę otworzyć drzwi i wsiąść za kółko zamykam drzwi i cuda wszystkie drzwi otwierają się. Nie wiem gdzie szukać przyczyny pomocy haha :mrgreen:

syski
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2008, 19:45   

Przyczyny możesz szukać w siłowniku drzwi kierowcy.Miałem tak że musiałem być szybszy od alarmu który natychmiast po otwarciu zamykał z powrotem drzwi. poszukaj w postach jest to opisane.
Powodzwenia

painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Wysłany: 04-11-2008, 06:37   

A to normalne że gdy otwieram bagażnik kluczykiem przy zamkniętym aucie to zaczyna wyć alarm??? Muszę otwierać najpierw zamki w drzwiach a potem bagażnik :? mam centralny ale bez pilota tylko kluczyk, alarm się uspokaja po otwarciu zamków

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 04-11-2008, 12:55   

Normalne, jeżeli instalacja posiada alarm z możliwością dezaktywowania (czyt. posiadasz pilota :D ). U Ciebie go nie ma zatem coś już było wpięte do instalacji i działało jako alarm. Teraz masz odpięte przewody od centralnego, alarm nie reaguje na otwieranie drzwi za pomocą kluczyka. Bagażnik nadal jest częścią obiegu alarmu. Znajdź go.

painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Wysłany: 04-11-2008, 13:53   

Już nic mnie nie zdziwi :shock:

Odpowiedz do tematu