ALARM W SIGMIE |
Autor |
Wiadomość |
cubus89 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2008, 15:08 ALARM W SIGMIE
|
|
|
Witajcie!!
W sigmie znajduje sie slynny alarm SECURITY taki troszke pseudoalarm.
Jakie sa koszty zalozenia alarmu takiego do otwierania, wycia i ewentualnie domykania szyb?? Gdzie w regionie lodzkim najlepiej to zrobic??
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
piotr_dwt
Nowy Forumowicz mitsumaniak

Auto: mitsubishi lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 10 Skąd: Nowa Ruda
|
Wysłany: 23-09-2008, 18:53
|
|
|
kup zestaw do samodzielnego montażu na giełdzie elektronicznej lub allegro montaż prosty schemat połączenia w komplecie tszeba się napocić przy przeciąganiu kabli do komory silnika ale poza tym sprawa prosta koszt ok 120pln + czujniki |
|
|
|
 |
krzysius
Forumowicz
Auto: sigma 3000
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 130 Skąd: legnica
|
Wysłany: 27-09-2008, 07:53
|
|
|
po co przeciagac przewody do komory silnika koro sigma ma fabryczny alarm ,mozna go wykozystac ,wszystkie krancowki sa tam gdzie byc powinny a centralka alarmu znajduje sie w konsoli srodkowej pod radiem macie kable podane na tacy pozdr |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2008, 17:23
|
|
|
krzysius napisał/a: | po co przeciagac przewody do komory silnika koro sigma ma fabryczny alarm ,mozna go wykozystac ,wszystkie krancowki sa tam gdzie byc powinny a centralka alarmu znajduje sie w konsoli srodkowej pod radiem macie kable podane na tacy pozdr |
Ja nad radiem nic nie mam |
|
|
|
 |
krzysius
Forumowicz
Auto: sigma 3000
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 130 Skąd: legnica
|
Wysłany: 29-09-2008, 15:53
|
|
|
herdi , pod radiem na tunelu , srebrna skrzynka z dwiema kostkami obok tego przechodza linki zmiany biegow |
|
|
|
 |
ptoq
Nowy Forumowicz
Auto: mitshubishi sigma
|
Wysłany: 03-11-2008, 14:44
|
|
|
cześć zostałem szczęśliwym posiadaczem sigmy kombi i mam mały klopot z centralnym zamkiem kiedy otwieram z pilota wszystkie drzwi otwierają się na 1 sekundę i zamykają. W momencie kiedy zdążę otworzyć drzwi i wsiąść za kółko zamykam drzwi i cuda wszystkie drzwi otwierają się. Nie wiem gdzie szukać przyczyny pomocy haha |
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2008, 19:45
|
|
|
Przyczyny możesz szukać w siłowniku drzwi kierowcy.Miałem tak że musiałem być szybszy od alarmu który natychmiast po otwarciu zamykał z powrotem drzwi. poszukaj w postach jest to opisane.
Powodzwenia |
|
|
|
 |
painkiller
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
|
Wysłany: 04-11-2008, 06:37
|
|
|
A to normalne że gdy otwieram bagażnik kluczykiem przy zamkniętym aucie to zaczyna wyć alarm??? Muszę otwierać najpierw zamki w drzwiach a potem bagażnik mam centralny ale bez pilota tylko kluczyk, alarm się uspokaja po otwarciu zamków |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-11-2008, 12:55
|
|
|
Normalne, jeżeli instalacja posiada alarm z możliwością dezaktywowania (czyt. posiadasz pilota ). U Ciebie go nie ma zatem coś już było wpięte do instalacji i działało jako alarm. Teraz masz odpięte przewody od centralnego, alarm nie reaguje na otwieranie drzwi za pomocą kluczyka. Bagażnik nadal jest częścią obiegu alarmu. Znajdź go. |
|
 |
painkiller
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
|
Wysłany: 04-11-2008, 13:53
|
|
|
Już nic mnie nie zdziwi |