Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
demontaż zaślepki radia?
Autor Wiadomość
PFF 
Mitsumaniak

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-12-2008, 00:01   demontaż zaślepki radia?

Jeszcze raz witam wszystkich forumowiczów w szczególności posiadaczy L200 :)
Jestem od niedawna posiadaczem wersji INVITE,
Może ktoś podpowie mi jak zdemontować zaslepke radia (kieszonkę).
W serwisie powiedziano mi że trzeba rozebrać pół deski, może jest jakiś prostszy sposób?
Jeżeli faktycznie trzeba rozbierać to czy od góry ?
Czy wszystko na spinkach , jak to w erze nowych samochodów?
Może jakieś "triki"?
itp
mam nadzieje że nie za dużo tych pytań

z góry dzięki za każdą podpowiedź

pozdro.
Seba

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 30-12-2008, 10:31   

no pol to nie ale musisz odkrecic srubki od dolu, z tego co pamietam dwie lub cztery po stronie nog kierowcy i dwie/cztery po stronie nog pasazera. krzyzakiem, reszta to zatrzaski u gory ale jak odkrecisz srubki powinno zejsc spokojnie. ide jeszcze sprawdzic u siebie :lol: nie mam invite ale radio pionierka mam przykrecone pod oslonka czterema srubkami jeszcze, podejrzewam ze Twoja zaslepka tez jest podobnie przytwierdzona. pozdro

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2008, 20:40   

namotore napisał/a:
no pol to nie ale musisz odkrecic srubki od dolu, z tego co pamietam dwie lub cztery po stronie nog kierowcy i dwie/cztery po stronie nog pasazera. krzyzakiem, reszta to zatrzaski u gory ale jak odkrecisz srubki powinno zejsc spokojnie. ide jeszcze sprawdzic u siebie :lol: nie mam invite ale radio pionierka mam przykrecone pod oslonka czterema srubkami jeszcze, podejrzewam ze Twoja zaslepka tez jest podobnie przytwierdzona. pozdro

Na wstępie dzięki za podpowiedź i zaraz dalsze pytania :P
Czy tunel środkowy trzeba zdemontować, czy te śrubki to właśnie w tunelu środkowym czy jakoś od spodu deski pod radiem ?
Seba

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 31-12-2008, 00:53   

najpierw odkrecasz po cztery srubki z lewej i z prawej zeby zdjac dolna czesc deski rozdzielczej (albo tylko od strony kierowcy - juz dokladnie nie pamietam), jak to odkryjesz to pokazuje Ci sie cala zaslepka od radia z mocowaniem srubkami 4 szt. Tunelu nie ruszasz. Jak jutro wytrzezwieje to podesle Ci fotki :badgrin:

elili
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2008, 16:27   

może zobacz tu:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#255366

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-01-2009, 09:34   

elili napisał/a:
może zobacz tu:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#255366

dzięki,
ale ze mnie "borok", nie wiem jak to wcześniej wpisywałem w wyszukiwarce że nie mogłem nic znaleźć :oops:

a na marginesie, przyglądając się desce w tym miejscu miałem nieodparte wrażenie że ona "odlana" w całości (cała dolna część), a tu widze że sama konsolka pod radiem jest osobną częścią.
Jak znajdę tylko 5 min to to zdemontuje i może też pstryknę kilka fotek
pozdro.
Sebastian

[ Dodano: 03-01-2009, 18:43 ]
A więc tak, może się komuś przyda.
Odkręcamy śrubkę nad pedałem gazu, ona jedna trzyma panel środkowy, reszta to zatrzaski. Dodatkowo warto odkręcić pozostałe śrubki trzymające dolny plastik pod kolumną kierownicy i lekko go odgiąć, ponieważ zachodzi on na panel środkowy. Odkręcenie ich ułatwia demontaż panela środkowego.
Pozdrawiam
Sebastain

Odpowiedz do tematu