Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LPG Vialle w Galu
Autor Wiadomość
Sikub 
Mitsumaniak
Hałdziarz

Auto: Galant Wagon 2.0 + LPI Vialle
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-11-2008, 17:54   LPG Vialle w Galu

Witam,

Potrzebuje serwisu do instalki gazowej firmy Vialle najlepiej w Kraku lub okolicy ... wie ktos moze cos o jakims punkcie bo co dzwonie to mi dziekuja ...

Pozdrawiam

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 08-11-2008, 21:50   

he he tak łatwo nie znajdziesz... a do "zwykłych" gazowników nie jezdzij bo tylko zepsują :wink:

w Polsce jest tylko kilku zajmujących się Vialle, po jednym w Warszawie, Koninie i Częstochowie, pamiętam że jeszcze gdzieś ale moge sobie przypomnieć.

Sikub 
Mitsumaniak
Hałdziarz

Wysłany: 08-11-2008, 23:18   

Jest jeszcze Lublin i Kielce, ale u nas jest kilku co na stronkach wspominaja o tych instalacjach, ale jak sie dzowni to wychodzi na to ze za wysokie progi ... jeden to mi powiedzial ze najlepiej zrobie jak ja wyjmie i zaloze u niego polska ... itd ...

Pewnie skonczy sie na Czestochowie bo w miare najblizej, ale moze jakis spec sie trafi ... poczekam moze ktos wie wiecej i sie podzieli ...

Swoja droga dziwna ta instalka ponoc trzeba co 50 dyszek remont pompki gazowej robic ...

Wiesz cos moze o tym ?

Pozdro

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2008, 00:37   

probowales w fugazi :>? powinni cos pokminic :> jak nie to nie bede napewno eksperymentowac tylko odrazu Ci powiedza ze sie nie podejma :>

os12 
Mitsumaniak
Andrzej

Auto: Galant EA5W 2,5V6 kombi aut
Wysłany: 09-11-2008, 07:47   

Witaj
ja akurat jeżdżę na STAG-u300 a montowałem go w Tychach u bardzo kumatego gostka w http://www.gazmobil.auto.pl/ ,który sam jezdi Galantem na Prinsie i w kilku Miskach już gaz na różnych instalacjach montował i ma szeroką wiedzę może ci coś doradzi a jak nie to zobacz tu może to ci coś pomoże:
http://www.adgaz.eu/
http://moto.allegro.pl/it...derska_lpg.html
http://alejahandlowa.pl/t...no_2754521.html

pozdrawiam
Andrzej vel os12

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-11-2008, 07:59   

Sikub napisał/a:
Swoja droga dziwna ta instalka ponoc trzeba co 50 dyszek remont pompki gazowej robic ...
co 50tyś to się robi przegląd a nie co 10 czy 20 jak przy innych instalkach, nie słuchaj tych co Vialle nie mają bo wedy i bladego pojęcia o niej nie maja
regeneracja pompy po ok 170-200 tyś km, u mnie zrobiła 240tyś i właśnie zaczyna "siadać"
zobacz te linki co podał os12, niby piszą ze sie tym zajmują

Sikub 
Mitsumaniak
Hałdziarz

Wysłany: 12-11-2008, 09:23   

W Fugazi to od razu powiedzieli "temu Panu dziekujemy". Namierzylem goscia kolo Czestochowy www.eliasz.com.pl wie ktos cos moze o nim ??

Jak robia itd ?

Cenowo sa przystepni. Za regeneracje pompy 600 a jesli dodatkowo poszla elektryka to dodatkowe 300

Pozdro

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-11-2008, 18:39   

Sikub napisał/a:
Za regeneracje pompy 600 a
chyba żartujesz....

moze za przegląd i wymianę oleju?

W Warszawie byłem u gościa i powiedział ze regeneracje do 1300zł i sie załamałem bo to połowa ceny nowej instalki

Napisz czy napewno za regeneracje bo jak tak to bardziej się opłaca pod Częstochowe skoczyć :D

Sikub 
Mitsumaniak
Hałdziarz

Wysłany: 13-11-2008, 08:48   

Czy na pewno to sie okaze jak zrobie, a ze to na razie mi nie dokucza to czekam do przerwy swiatecznej i wtedy bede tam smigal to mam zamiar u niego zostawic butle i w powrotnej odebrac.

Telefonicznie uzyskalem info o tym, ze regeneracja 600 jesli pojdzie elektronika to 900. Cena 1300 nie jest mi obca ale tyle koles powiedzial mi za nowa ...

W innych miejscach jak dzownilem koszt wahal sie ok 900 (np. Konin) wiec moze od razu zakladaja wymiane elektroniki ...

Ponoc dobre zaklady sa jeszcze w Kielcach i Lublinie ...

Nie znam sie na tym za bardzo, ale po wizycie co nie co napisze ...

Jakbym zapomnial to zagaduj w nowym roku na priv :)

[ Dodano: 17-01-2009, 13:29 ]
Witam, witam,

Wlasnie jestem po wizycie u Eliasza - regenracji pompki oraz przejechaniu paru km ...

Powiem krotko - furka sprawuje sie znakomicie.

Jak przyjechalem do nich podpieli i okazalo sie ze pompka w ogole nie pracuje. Byla rozwalona, ale udalo im sie ja zregenerowac co mnie cieszy bo mniejsze koszty sie z tym wiaza.

Pare wskazowek dla chcacych tam zawitac.

Za wymiane lozysk, filtra, trzpienia + oczywiscie magiczny olej zaplacilem jedyne 600 pln, jesli pojdzie Ci elektronika doliczaja dodatkowo ok 500 pln takze wtedy juz gorzej.
Daja gwarancje na pol roku.

Jest jeden minus trzeba byc 7.30 na miejscu bo pozniej to jest taki zapierdziel ze ja dziekuje. Jak wyjezdzalem ok 11 to byly wszystkie stanowiska zajete (sa 4) i 5 osob czekajacych na mrozie w kolejce :(

Ma facet naprawde spory ruch, a co najwazniejsze widac ze zna sie na tych instalkach ... Niczego nie ukrywa, mozna sie krecic po warsztacie, ale ja akurat wybralem zwiedzanie Czestochowy :)

Pozdrawiam

[ Dodano: 29-06-2010, 09:22 ]
Jakby ktos sie wybieral to niech poszuka lepiej innego miejsca. Oni lepiej pozycjonuja strony niz zajmuja sie tematem Vialle.

Odpowiedz do tematu