|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
otwieranie drzwi a wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
cez [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2008, 12:11 otwieranie drzwi a wycieraczki
|
|
|
Witam, po raz kolejny zwracam się z prośbą a chodzi o dziwną i denerwującą sprawę...
W momencie otwierania drzwi (centralnego zamka) uruchamia się tylnia wycieraczka , po czym przebyje sobie połowę swojej drogi i zatrzymuje się, a co gorsza ta wycieraczka nie chce wogóle działać...
Nie wiem co to może być, bezpieczniki sprawdziłem i nic nie wskazuje że to one hmmm dziwne rzeczy z tymi carismami ale są fajne
Prosze Was o pomoc... |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 13-11-2008, 14:50
|
|
|
Sprawdź wiązkę która dochodzi do tylnej klapy, wygląda na to że ktoś grzebał i zamiast na siłownik od centralnego w tylnej belce podłączył przewód do silnika od wycieraczek. (nawiasem mówiąc wycieraczka w tym przypadku działa prawidłowo).
Nie wiem gdzie zaczyna się ta wiązka ale zacząć trzeba od bezpieczników pod kierownicą, powinny być ślady szperania przez OBCYCH |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
cez [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2008, 12:46
|
|
|
Witam, no i sprawdziłem tą dolegliwość i okazało się iż poprzedni właściciel chyba nie za bardzo znał się na elektryce albo nie chciało się dobrze zaizolować wiązki i stąd ten problem...Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|