Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Dziwne odgłosy z przodu
Autor Wiadomość
mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-11-2008, 21:39   [Cari 1.8 GDI] Dziwne odgłosy z przodu

Samochód był u mechanika, wymieniono łączniki z przodu i ich poduszki, z tyłu też jakies elementy gumowo-metalowe. No i dobra jest ciszej zdecydowanie(pozostały walące amorki z tyłu nawet nie wiedziałem że to dziadostwo może tak łomotać :shock: .
Zastanawi mnie natomias jedna sprawa. Skoro mechanik nic więcej nie widzi do wymiany to zastanawia mnie dziwny dźwięk kóry dochodzi z przedniego lewego koła(takie mam odczucie przynajmniej). Najlepsze jest to że nawet jak się po równej drodze jedzie to czasem to słychać.
Ciężko mi opisać ten dźwięk, wydaje się dosyć specyficzny jakby coś miało luz i się telepało,tylko właśnie co to może być.
Jutro jade po fakture do nich to powiem żeby się temu dokładniej jeszcze przyjrzeli ale może wam się nasuwa co to by mogło być? Łożysko amortyzatora? Jak to sprawdzić? Dodam że jak bujam samochodem na boki to słychać takie jakby cykanie,klikanie(no ciężko mi naprawdę to opisać).
A może amortyzator siada?

grogo22
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 23:31   

Pewnie to łożysko w górnym mocowanie przedniego amortyzatora. Najlepiej otwórz maskę i połóż rękę na mocowaniu amortyzatora, zacznij bujać autem, jak wyczujesz luz to będzie na pewno łożysko. U mnie tak było. Jest jeszcze opcja, że są luzy na listwie i to może powodować pukanie, ale podejrzewam tą pierwszą opcję.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 06-11-2008, 10:55   

To łożysko też mi przyszło do głowy na początku, jeśli by to prawda była to znowu ze 150 trzeba wyłożyć będzie.
A z tą listą to o co Ci chodzi bo nie bardzo rozumiem?

grogo22
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2008, 11:06   

Chodzi mi o przekładnie kierowniczą tam też mogą być luzy chociaż jest to mało prawdopodobne.

sudan
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2008, 22:01   

mlun, obejma gumowa na stabilizatorze Ci napier...

mamy takie same zawiechy tzn cari i volvo s/v40.

http://www.v40.pl/forum/v...r=asc&start=105

tak ponizej polowy strony zaczynam dyskusje,przeczytaj watek do konca.
sama czesc nie jest droga,ale dostanie sie do niej-tragedia !!

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 15-11-2008, 22:52   

BYło wymieniane. Pisałem na początku że robione było zawieszenie. Wydaje mi się że to łożyska amorów bo po położeniu ręki tam gdzie amortyzator się przykręca czuć że nie jest to do końca stabilne.

Dzięki za linka:P Ewidentnie nasuwa mi się ta poduszka(a raczej poduszki bo to lewa i prawa). Ciekawe ile oryginał kosztuje. Od Volvo też powinno pasować chyba? Wiem że niektóre części są tańsze niż do Mitsu :P

sudan
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2008, 23:41   

http://www.viking-volvo.ipr.pl/

masz tam numer telefonu -- dzwon i pytaj.

wczesniej musisz tam nacisnac 1 lub 2 (automat Ci powie) zeby polaczyc sie z dzialem czesci.mila i profesjonalna obsluga

jacekm1966 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6 1997
Wysłany: 15-11-2008, 23:51   

Pooglądaj sobie ponoć są takie same
http://www.scandicar.com....on-S40-V40.html

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 16-11-2008, 00:27   

A powiedzcie mi jeszcze czy to jest taka usterka z którą można pojeździć czy na gwałt robić? Narazie są inne wydatki a na samochód niedawno troszkę poszło już dlatego wolę się spytać czy już zacząć szukać części:P?

Odpowiedz do tematu