Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Drobny problem blachatski ale 800zł?!
Autor Wiadomość
MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2008, 09:44   Drobny problem blachatski ale 800zł?!

Mam nowe L200, kupione w 2007 roku. Obok światełka odblaskowego z tyłu auta mam wgniecenie, które zaczęło rdzewieć (to dziwne ale to już pomijam). Chciałem to jakoś zabezpieczyć a w Mitcarze dostałem odpowiedź, że będzie to kosztowało 800zł, bo oni zrobią wszystko łącznie z lakierowaniem, którego ja nie chcę! Jak to zabezpieczyć, żeby nie rdzewiało a żebym ja nie stracił gwarancji? Czy zrobić to z AC? W jaki sposób? To jest auto w teren i spodziewam się, że to nie pierwszy tego typu problem, więc po co biegać za każdym razem i płacić 800zł?! Moim jedynym problemem z tym wgnieceniem jest to, że pojawiła się rdza. Ale 800zł?!

TFX
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2008, 11:47   

Najpierw odtłuścić, parę razy pomalować brunoepoxy (podkład epoxydowy wchodzący w reakcje z rdzą) do kupienia w castoramie za 17 zł a jak wyschnie to zamalować lakierem pod kolor a potem bezbarwny. Będzie widać ale nie powinno rdzewieć. A następnym razem zamaluj farbą zanim zacznie rdzewieć.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2008, 19:31   

w miejscach wrazliwych polecam dobry bitex :badgrin:

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 16:18   

Nie stracę gwarancji na lakier?

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 05-11-2008, 20:49   

wszystko zalezy od interpretacji przepisow czytanych przez ASO, mozesz stracic gwarancje tylko na malowany element, jak i na calosc :? jesli chcesz miec spokoj - jedz z tym do dealera i tam zaplacisz troszke wiecej
Ostatnio zmieniony przez namotore 05-11-2008, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  

TFX
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2008, 20:49   

Myślę, że nie powinieneś bo nie ingerujesz w blache ni w lakier tylko zrobisz zaprawke pędzelkiem
No chyba że masz wgniecenie wielkości malucha

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2008, 11:56   

Wgniecenie to jakieś 4cm2!!! Żądają 800zł!!!

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 06-11-2008, 16:49   

MariuszG napisał/a:
Wgniecenie to jakieś 4cm2!!! Żądają 800zł!!!

Trzeba to zaszpachlować, połozyć podkład i później polakierować. Ile powinna kosztowac taka usługa?

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 06-11-2008, 18:16   

max 200-300 pln

TFX
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2008, 21:29   

jest jedno ale, albo zrobisz sam zaprawke pędzle, albo zrobi sci to blacharz prawie bez śladu ale stracisz gwarancje. Możesz to zrobić w serwisie prawie bez śladu ale zapłaciśz kole 8 setek.

Ja bym pędzelewm we wasnym zakresie za 80 zł i zostanie na przyszłość.

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 09:46   

Czyli jak nie kijem go to pałką?!

Odpowiedz do tematu