Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY8A 2.0DID] skrzynia i dzwięki
Autor Wiadomość
1lukaszp1 
Forumowicz

Auto: lancer 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-12-2020, 12:58   [CY8A 2.0DID] skrzynia i dzwięki

hej
Wracając po trasie jak wjechałem w drogę dojazdową do domu i wbiłem 1 bieg i tocząc się bez gazu żeby turbinka ostygła usłyszałem takie cykliczne tarcie myślaęm że to może od koła że coś wpadło kamień miałem taką przygode w innym aucie . A na drugi dzień to samo więc zrobilem jazdę testową wyciszyłem radio i nawiew i zaobserwowalem że jak tocze się na 1 2 i 3 biegu dalej już sie robi głośniej opory powietrza opony i klekot kiepskie wyciszenie słychaś to tarcie a więc 1 bieg słychać 2 bieg tarcie przyspiesza do obrotów kół i to samo na trójce i tu ważne spostrzeżenie jak podczas jazdy wbije na luz z każdego biegu nie słyszę tego tarcia tylko na zapiętym biegu . lancer 2.0 did przebieg 260 tyś przy 250 wymieniony olej na oryginał i zrobiona płukanka elfem przed wymianą na dystansie 20 km . tarcze i klocki przód wymienione własnoręcnie około 3 tyś temu z należytą starannością i pomiarem bić wszelakich i czeszczenie wszystkich prowadnic plus klocki tył . po podniesieniu auta na kobyłkach nic nie słyszę i zapięciu biegów może że w garażu i głośno . sprzęgło i dwumas oryginał . biegi wchodzą normalnie bez zaciąć zgrzytow it.d . proszę o sugestię a najchętniej bym sprzedał auto z polskiego salonu serwisowane do końca . czas na zakup nowego

[ Dodano: 25-12-2020, 15:38 ]
może ktoś polecić fachowca od skrzyń Rzeszów i okolice

[ Dodano: 25-12-2020, 15:41 ]
a zna ktoś oznaczenia kod skrzyni d o lancera 2,0 did

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 25-12-2020, 16:19   

Model skrzyni powinien być podany na tabliczce znamionowej.

Dzidek1 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer X
Wysłany: 04-04-2021, 16:07   

W 2.0did jest F6MBA u mnie dokładnie taka F6MBA-1-BBZ nie wiem czy były jeszcze inne, wiem że w Outlander też były F6MBA tylko z inną końcówką.

Odpowiedz do tematu