Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cykanie i Problem z alarmem - Lancer 1,3 GLX 99"
Autor Wiadomość
luk_asz01
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 20:43   Cykanie i Problem z alarmem - Lancer 1,3 GLX 99"

witam, zakupilem ostatnio Lancera 1,3 GLX 99". Dostalem do niego dwa piloty. Poprzedni uzytkownik nie uzywal tego alarmu, wiec nie mogl mi powiedziec co z nim jest nie tak, zreszta to byl Chinczyk :) . Ale do tematu. Mianowicie pilot posiada dwa przyciski: czerwony i żółty. Po nacisnieciu czerwonego zapala mi sie na chwile dioda w srodku auta i przy tym wydaje bardzo cichy odglos : (dwa krotkie sygnaly) slyszane tylko przy nachyleniu sie do maski, ogolnie zadnych zmian, takich jak uzbrojenie alarmu, a po nacisnieciu drugiego przycisku (żółtego) , takze bardzo cicho slychac odglosy wyjacego alarmu . Dopiero po nacisnieciu go poraz drugi wyjacy alarm ucisza sie. Nie wiem czy to jest orginalny alarm, na pilocie widnieje tylko taka nazwa (HISEC). Czy ktos z was posiada taki alarm w swoim aucie? mam do niego tez taki maly kluczyk , pewnie do uzbrojenia alarmu z pod maski. Ale jeszcze go nie szukalem. No i takie pytanie. Czy alarm byl montowany w tych modelach? No i jak sie w razie czego zabrac do tego?

[ Dodano: 17-02-2008, 01:52 ]
Cykanie w okolicach alternatora. ostatnie stwierdzenie na sluch to rozregulowane zawory samoregulujace sie. na "tlokach/cylindrach". co wy na to?

[ Dodano: 17-02-2008, 21:39 ]
chyba trzeba se samemu z tym poradzic. na poczatek trzeba zlokalizowac gdzie jest tajemnicza kostak aod alarmu. no nic zabiore sie do tego w tym tygodniu.

[ Dodano: 25-02-2008, 20:16 ]
Witam, nie ma jak samemu sie zabrac. :) ,
1. alarm- magiczny kluczyk byl do uzbrojenia alarmu, fakt ze wejscie bylo przekrecona, ale po rozebraniu tego mechanizmu, wylamalem zab na stale i manualnie przekrecilem potencjometr, teraz wszystko dziala. :0
2. co do dziwnego cykania, to bylo pare diagnocz:
1-wsza - wtryski
2ga - zaworysamoregulujace sie
3-cia poprawna- lozysko na alternatorze.
i tyle
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez akbi 14-02-2008, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  

rafiwrc1 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 16-11-2008, 16:46   Problem z alarmem i centralka

witam serdecznie
Rok temu rodzice wyjechali na wakacje cos podzialo sie z autem nie chcialo odpoalac :(
prawdopodobnie zepsula sie centralka (wydaje mi sie ze zostala zalana ) zeby dojechac do domu ojciec w sposob bestialski usnunał centralke i auto odpalilo...od tego czasu jezdzi bez 1. alarmu, 2.centralnego...
moje pytanie jest nastepujace czy ma ktos moze dojscie do centralki alarmu?? rok lancerka to 99
i jakis schemat co i jak polaczyc??
Bardzo prosze o pomoc

Rafal

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2008, 16:49   Re: Problem z alarmem i centralka

rafiwrc1 napisał/a:
witam serdecznie
Rok temu rodzice wyjechali na wakacje cos podzialo sie z autem nie chcialo odpoalac :(
prawdopodobnie zepsula sie centralka (wydaje mi sie ze zostala zalana ) zeby dojechac do domu ojciec w sposob bestialski usnunał centralke i auto odpalilo...od tego czasu jezdzi bez 1. alarmu, 2.centralnego...
moje pytanie jest nastepujace czy ma ktos moze dojscie do centralki alarmu?? rok lancerka to 99
Bardzo prosze o pomoc

Rafal
Musisz podać więcej danych. Przede wszystkim, co to za alarm. Z tego, co się orientuję, to alarmy były dokładane przez dilerów. To samo tyczy się centralnego zamka. Niektóre wersje miały centralny zamek "z kluczyka", a inne wcale.

rafiwrc1 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 16-11-2008, 17:04   Re: Problem z alarmem i centralka

gregorbu napisał/a:
rafiwrc1 napisał/a:
witam serdecznie
Bardzo prosze o pomoc

Rafal
Musisz podać więcej danych. Przede wszystkim, co to za alarm. Z tego, co się orientuję, to alarmy były dokładane przez dilerów. To samo tyczy się centralnego zamka. Niektóre wersje miały centralny zamek "z kluczyka", a inne wcale.

Alarm zostal podany przez dilera Filipowicza jedyny napis jaki zostal podany na centralce to BS 35.... Nie wiem czy cos te informacje dadzą
centralny zamek jest tez z kluczyka zgadza sie a tu jeszcze jeden zonk...zepsuty jest jeden z silowników....

Odpowiedz do tematu