|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przegrzanie silnika a skrzynia biegów - ciekawe??? |
Autor |
Wiadomość |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 18-08-2008, 09:38 przegrzanie silnika a skrzynia biegów - ciekawe???
|
|
|
W czasie długiej jazdy urosła temperatura do czerwonej kreski, zagotowało wodę i wywaliło przez zbiorniczek. przyczyna - padł czujnik temperatury w chłodnicy i nie załączał wentylatora. A że to autostrada, duże szybkości, temp ponad 30 stopni - wywaliło. Przy okazji zauważyłem dziwne zacieki na oponach, ale uznałem, że to woda. Czujnik spięty na krótko, wentylator pracuje cały czas, woda uzupełniona, układ odpowietrzony, kolejne ponad 1000 km bez problemu, i ponowne zagotowanie wody - w momencie - po zatrzymaniu się na parkingu, po kolejnych 10 km wywaliło prawie całą wodę - prawdopodobnie rozpięło sie spięcie na krótko - bo wentylator nie chodził. Ale teraz ciekawostka - cała skrzynia biegów, dyfer, zalany od zewnatrz olejem przekładniowym!!!! Do domu dojechałem, ale zastanawiam się, jak układ chłodzenia może oddziaływac na skrzynię??? albo odwrotnie???? Może macie jakieś sugestie???
pozdrawiam
szamcio |
|
|
|
 |
pabi
Nowy Forumowicz cygan
Auto: space wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2009, 13:00
|
|
|
jak to jest automat to ma chlodnice oleju w skrzyni termostat sprawdz i wymien ten czujnik |
_________________ pabi30 |
|
|
|
 |
|
|