|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 16-09-2007, 13:33 |
[CJ0]Nadkola do Colta '97 gdzie kupic na Śląsku |
Autor |
Wiadomość |
Speak-er [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2006, 07:31 [CJ0]Nadkola do Colta '97 gdzie kupic na Śląsku
|
|
|
Witam!
Szukałem na forum (by może źle szukałem) ale jestem tu nowy, i nie znalazłem, sklepu lub jakiegoś namiaru gdzie można kupic nadkola do Colt-a rocznik 97? Najlepiej gdzieś w okolicach Katowic. Albo dajcie jakis namiar na jakis sklep internetowy gdzie można to dostac.
Dzieki za wszelkie informacje. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 13:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2006, 08:16
|
|
|
Tu W tej chwilli wprawdzie nadkoli nie ma, ale magazyn uzupełniają na bieżąco, więc w najbliższych dniach na pewno będą. |
|
|
|
 |
Speak-er [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 20:42
|
|
|
Dzięki za info gregorbu, to mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: dzisiaj się dowiedziałem że w moim Colcie z 97 roku nie moge wymienić samego sworznia tylko muszę wymienic cały wahacz? Czy to prawda??? Bo wychodzi to troche drożej!!! |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 21:35
|
|
|
Speak-er napisał/a: | dzisiaj się dowiedziałem że w moim Colcie z 97 roku nie moge wymienić samego sworznia tylko muszę wymienic cały wahacz? Czy to prawda??? Bo wychodzi to troche drożej!!! | Hmm - coś mi tu nie pasuje. Zawieszenie w CJ0 wygląda tak samo jak w CA0, a u mnie nie było absolutnie żadnego problemu z wymianą sworznia wahacza. Sugerowałbym skonfrontowanie tych rewelacji z opinią innego mechanika. Jeśli się mylę, zapewne któraś z mądrzejszych głów mnie poprawi. Najlepiej pokaż poniższe zdjęcia - są to schematy zawiechy przedniej z Colta CJ0. A jeśli się okaże, że wymiana samego sworznia jednak jest możliwa, proponowałbym raczej regenerację. Jeśli nie regeneracja, to tylko zakup oryginału, ale ten niestety będzie bardzo drogi (ale nie pytaj mnie ile kosztuje w ASO - nie mam pojęcia). Regeneracja mojego sworznia kosztowała 80 PLN - w Warszawie, gdzie ceny są wysokie. Kupno chińskich podróbek z JC absolutnie odradzam. Cena będzie owszem zachęcająca, ale jakość poniżej jakiegokolwiek poziomu. Obrazowo - oryginalne łączniki stabilizatorów wytrzymały w moim (obniżonym i utwardzonym) Colcie 10 lat i mechanik łapał się za głowę i nie wierzył, że to możliwe. Zamontowałem zamiennik z JC i wytrzymał 4 miesiące. Kupiłem znów oryginał, sam zamontowałem zgodnie z zaleceniami z service manual i jest git.
 |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2006, 11:46
|
|
|
Potwierdzam, mozna wymienic same sworznie.Mam miska CJO i taki zabieg bylu mnie wykonywany.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Speak-er [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 10:12
|
|
|
Czyli czas na zmianę mechanika Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi,
Pozdrawiam,
Speak-er |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 10:22
|
|
|
Speak-er napisał/a: | Czyli czas na zmianę mechanika | No na to wychodzi... Pewnie nie chcialo mu się bawić i woli rozwiązania plug&play. Prościej i .... drożej. |
|
|
|
 |
|
|