|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wypadek na drodze |
Autor |
Wiadomość |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-11-2008, 14:24 Wypadek na drodze
|
|
|
Hej.
Byłem świadkiem wypadku na drodze, zrobiłem pare fotek akcji ratowniczej, które zostały wrzycone na TVN24.
Akcja ratownicza z udziałem smigłowca
Przyczyny najprawdopodobniej dwie.
1. nadmierna prędkość kierującego pojazdem
2. niewidoczny na drodze pieszy.
Jezdze troche po kraju w nocy i juz od paru lat nie uzywam o tej porze pobocza. Ludzie nie mają w ogole wyobrazni. Ubrani na ciemno ida czesto w grupach zgodnie z kierunkiem jazdy.
Nawet przy niewielkich predkosciach moze dojsc do tragedii a pieszy tak na prawde nie ma zadnych szans z metalowa puszka. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-11-2008, 17:25
|
|
|
dlatego od zawsze w deszczu, w nocy i we mgle nie zjezdzam na pobocze - chocby nie wiem jak sie temu za mna spieszylo...
a mialem juz taka sytuacje, ze jechalem 70 i przez jakies 2 minuty wyprzedzal mnie TIR - bo g...o widzial we mgle i jechal drugim (tym dla przeciwnego kierunku oczywiscie) pasem 'jakies 71 km/h'.... brak slow dla ludzkiej glupoty |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 12-11-2008, 08:06
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a mialem juz taka sytuacje, ze jechalem 70 i przez jakies 2 minuty wyprzedzal mnie TIR - bo g...o widzial we mgle i jechal drugim (tym dla przeciwnego kierunku oczywiscie) pasem 'jakies 71 km/h'.... brak slow dla ludzkiej glupoty | Wiesz co... Nie dałbym się TIR'owi wyprzedzać 2 minuty, bo bałbym się o własne bezpieczeństwo. Skoro mnie dogonił to znaczy że jedzie szybciej niż ja. A jak zaczął wyprzedzanie to bym zwolnił żeby mógł je szybko skończyć. |
|
 |
|
|