|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CAxA] Pompa sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
adasko [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2008, 08:37 [CAxA] Pompa sprzęgła
|
|
|
przepraszam że kopiuje post, ale jestem przekonany że tutaj więcej osób zagląda;)
skoro większość części od Colta pasuje do Protona, to może pompa sprzęgła też.
"Od miesiąca jestem zmuszony dolewać wciąż ubywającego płynu od wspomagania sprzęgła. Wycieka przez Pompe Sprzęgła. Niestety w moim mieście Legnica jest ona nieosiągalna. Gdyby ktoś mógł jakoś pomóc to bym się ucieszył (nr tel. do kogoś kto ją moze miec albo miał już podobny problem i np. sam ja regenerował i zna średnice tych gumek w środku), płyn ubywa coraz szybciej i w najmniej sprzyjajacych okolicznosciach sie konczy
Auto
Proton 415 GLSi
rok 96, poj 1468ccm, moc 66kW, kod silnika 4g15" |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 20-11-2008, 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
u157
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 344 Skąd: Złotów
|
Wysłany: 18-11-2008, 11:54
|
|
|
Lepszym chociaż droższym rozwiązaniem jest wymiana całej pompy, efekt po regeneracji może być krótkotrwały. Kilka dni temu widziałem pompę na allegro ( do galanta ). Na pewno warto się skontaktować z Japaneze, albo intercars. Powodzenia! |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-11-2008, 12:08
|
|
|
ja zrobilem regeneracje pompy - godzinka w garazu + zestaw za 8 zl z JC
dziala juz 3 lub 4 lata
opis na mojej WWW |
|
|
|
 |
adasko [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2008, 22:45
|
|
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=468874493
a co powiecie na to? jest to pompa sprzęgła od Carismy czy to taka sama pompa jak w Colatach? jeśli tak to pewnie i w moim Protonie by pasowała.
Dziękuje za podpowiedzi, ale pan Krzyżak za bardzo we mnie wierzy z tą samodzielną regeneracją pompy;) a jak pytałem w serwisie to chcą 120 zł za taka usługę i jeszcze sam musze zdobyc zestaw regenerujacy, a za samą wymiane 40 zł, więc gdyby pasowała ta od Carismy to było by szybciej, taniej i chyba lepiej, bo ponoć czasami taka regeneracja wystarcza na krótko;) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2008, 23:02
|
|
|
bez przesady - jestem informatykiem
jeszcze 5 lat temu nie potrafilem mechanicznie nic...
nie swieci garnki lepia |
|
|
|
 |
|
|