|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
check engin ????? |
Autor |
Wiadomość |
wyderkapiotr
Nowy Forumowicz
Auto: lancer kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 12 Skąd: nowy targ
|
Wysłany: 13-04-2009, 11:04 check engin ?????
|
|
|
witam wszystkich to dopiero mój pierwszy post w sumie niedawno tu dołączyłem moje autko to lancer kombi 96r silnik 4g92 i mam taki problem po założeniu gazu jakiś ponad 1 rok temu świeci mi się kontrolka check engin ale tylko na wolnych obrotach sprawdziłem ten błąd i pokazuje mi 41-wtryskiwacze moja instalacja gazowa to reduktor- tomasetto listwa wtryskowa -tomasetto centralka i układ elektroniczny to - vector oprogramowanie to chyba stag 300 czy coś takiego dodam ze po resecie i próbach jazdy na paliwie nie mam tego problemu tylko i wyłącznie na gazie !!!! gazownik mi powiedział żebym się tym nie przejmował ale mnie to denerwuje nie wiem czy mam pogonić tego gazownika czy jeździć tak dalej ?? z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 13-04-2009, 11:08
|
|
|
zła emulacja wtrysków... najprawdopodobniej, lub kalibracja zmienia w znaczący sposób czasy wtrysków dla wolnych obrotów i ECM widzi to jako błąd. |
_________________ ...biała strona mocy....
 |
|
|
|
 |
wyderkapiotr
Nowy Forumowicz
Auto: lancer kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 12 Skąd: nowy targ
|
Wysłany: 13-04-2009, 16:39