Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma drogie czesci
Autor Wiadomość
Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-11-2008, 22:44   

rasiak1980 napisał/a:
drogie części i trudno dostępne
np co ???
Ja porównywałem czesci do hondy i mitsubishi wychodzi duzo lepiej w Inter Carsie

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 16-11-2008, 10:51   

tu gdzie jestem generalnie wszystkie części ciężko dostać, jedynym rozwiązaniem jest szrot i salon mitsubishi w salonie to raczej ceny zaporowe także warto omijać szerokim łukiem, to samo z reszta tyczy się wszystkich japońców. spróbuj dostać zamiennik czujnika ciśnienia paliwa do GDI bez znaczka mitsubishi nie dostaniesz :D powodzenia! a spróbuj np. do forda albo opla? możesz przebierać w firmach! nie mówiąc już o oryginalnych częściach gdzie ceny są bardziej przystępne.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 16-11-2008, 11:54   

Jeżeli jesteś w Sopocie, szukaj części na Allegro.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 16-11-2008, 13:06   

Wydaje mi się że kwestia rozrządu (ale to tylko w GDI i co drugą wymianę) jest droższa z racji tego nieszczęsnego napinacza.

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 16-11-2008, 14:42   

w tej chwili jestem na wyspach tutaj generalnie jest łatwiej dostać części a i tak przysparza to problemów. ostatnio zjeździłem pół Anglii za głupim czujnikiem ciśnienia paliwa zmieników nikt nie produkuje, w końcu dostałem na szrocie Volvo, w salonie mitsubishi był oczywiście za 169 funtów :shock: w salonie volvo tez był 143 funty :mrgreen: , podobna cześć do forda kupiona w salonie kosztuje około 60 funtów, a zamiennik podejrzewam ze połowę ceny czyli koło 30, w zamiennikach do forda można przebierać, sam wymieniałem w fordzie engine management sensor 20 funtów, termo-włącznik wentylatora 15 funtów, termopara na zegary 20 funtów, nie było najmniejszych problemów pojechałem do pierwszego sklepu z częściami podałem numer rejestracyjny samochodu i po 5 minutach po zakupach. to samo tyczy się większości marek europejskich. a to że nie ma problemu z kupieniem żarówek, i akumulatora nie oznacza że cześć są łatwo dostępne i tanie.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 17-11-2008, 08:29   

A poczta nie działa tam u was? Możesz zamówić z przesyłką, jak masz zaufanego sprzedawcę, a jeszcze dodatkowo zapłacisz mu z góry przelewem, wyśle ci nawet do Honolulu. ;D

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 10:07   

no mamy pocztę :) i działa ! Ale doliczając koszty przesyłki to raczej lipny interes

Master 
Mitsumaniak
Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 17-11-2008, 21:13   

Wiadomo ze czesci do Mitsubishi i byc moze innych japonskich aut beda zawsze drozsze niz np do opla czy VW bo nie oszukujmy sie Mitsubishi w Polsce nie nalezy do najpopularniejszych marek w porownaniu z niemieckimi wehikulami choc jakies nietypowe czesci jakies czujniki itp znajda sie w kazdym aucie typowe czesci exploatacyjne do japoncow nie sa znow tez takie drogie.Pozdrawiam

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 17-11-2008, 21:22   

Nie które ceny są nawet porównywalne. Wiadomo, jak są to części bardziej "wyspecjalizowane" i raczej nie niszczące się (obudowa rozrządu na przykład) są trudniej dostępne. :)

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

Odpowiedz do tematu