Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto kupić sprężyny jamex?czy seryjny amor wytrzymuje?
Autor Wiadomość
metal 
Mitsumaniak
ONLY UNDERGROUND....

Auto: MITSUBISCHI COLT C50 4G15
Wysłany: 25-11-2008, 14:06   Czy warto kupić sprężyny jamex?czy seryjny amor wytrzymuje?

Również za jakiś czas będę chciał obniżyć nieco auto i zapodać mu 15 calowe kółeczka,jak również pewnie stalowe przewody hamulcowe.Jeśli chodzi o sprężyny to czy jamex to dobry produkt czy lepiej się rozejrzeć za czymś innym(jakieś holenderskie progresywne wypatrzyłem MAD SUPERNISION SYSTEM)czy amor seryjny wytrzymuje współpracę z takimi sprężynami czy od razy lepiej wymienić amorki też i na jakie jeśli tak?
I może jeszcze jedno pytanko co do przewodów,żeby lepiej autko hamowało(nie chodzi,żeby stawało dęba tylko żeby coś poprawić....)to czy stalowe przewody będą dobrym rozwiązaniem?klocki i tarcze mam nowiutkie,bębny będą nowiutkie lada moment....co można poprawić w układzie hamulcowym.....?

pozdrwaiam

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-11-2008, 14:34   

Czytałem kiedyś na forum mazdy o tych sprężynach i byli zadowoleni, aczkolwiek zajrzałbym do tego tematu teraz bo po jakimś czasie mogły się pojawić odmienne opinie (mogły się sklepać z czasem). Niestety tańsze sprężyny mogą się sklepać tak, że z -30 zrobi się nagle -60mm. Podobno do -30mm seryjne amorki dają radę, ale napewno spowoduje to ich szybsze zużycie, jeśli nie są nowe to nawet w trybie ekspresowym.

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2008, 16:08   

siema, co do sprężyn to poszukaj czegoś innego no chyba że zależy Ci tylko na wyglądzie to możesz je brać. Ogółem nie są najgorsze ale do sportowej jazdy są średnie.pozdroo

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 25-11-2008, 16:48   

osobiście mam bardzo niemiłe doświadczenie z jamexami -pęknięcie w czasie jazdy.
Szukaj KONI, Vogkland, H&R, Weitech

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 25-11-2008, 17:48   

a może KYB - też widziałem

Odpowiedz do tematu