|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] lejący olej z pod zaślepki przy wtrysku |
Autor |
Wiadomość |
tadeusz
Forumowicz kontrola silnika
Auto: carisma 1,9 TD z 97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2008, 16:55 [Cari 1.9TD] lejący olej z pod zaślepki przy wtrysku
|
|
|
Witam, mam pytanko, ostatnio zauważyłem że z otworu zaślepionego przy ostatnim wtrysku wydobywa się olej i leje się po silniku.w sklepie kupiłem nową zaślepkę może nie oryginalną założyłem ją i po przejechaniu 10 km jest to samo.Nie wiem czy ona jest za luźna,czy coś się niedobrego dzieje,pozdrawiam .
Za pomoc z góry dzięki. |
_________________ tadek |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 18-11-2008, 19:36
|
|
|
jak wygląda ta zaślepka? jest to kawałek wężyka bez przelotu? taka jakby skuwka gumowa? jeżeli chodzi o opla ta właśnie cześć potrafi się zsunąć, jest na to kilka sposobów, opaska metalowa i skręcić delikatnie jeżeli nie ma miejsca na opaskę to wyczyścić z oleju i wkleić na jakiś uszczelniacz silikonowy, doraźnie można nawet zadrutować. |
|
|
|
 |
tadeusz
Forumowicz kontrola silnika
Auto: carisma 1,9 TD z 97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:36
|
|
|
["rasiak1980"]jak wygląda ta zaślepka? jest to kawałek wężyka bez przelotu? taka jakby skuwka gumowa?
Dokładnie tak,dzięki. |
_________________ tadek |
|
|
|
 |
wojtec [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:52
|
|
|
Witam. Miałem podobnie i okazało się, że wystający króciec na którym zakłada się gumkę jest obruszany. Nie było tego widać... Na początku myślałem że to śrubunek od wtrysku jest niedokręcony ale poprawa nic nie dała dopiero jak próbowałem założyć wężyk okazało się, że króciec jest pęknięty i oczywiście przy dłubaniu odpadł. Nie pozostało mi nic innego tylko jakoś to złożyć do kupy. Wcisnąłem w kanał malutką tulejkę a z zewnątrz zalałem płynnym metalem i na razie trzyma ( 4 miesiące ). Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|