|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana silnika 2,4 GDI |
Autor |
Wiadomość |
Jeremy79
Mitsumaniak
Auto: KIA Carnival 2.9 CRDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2008, 13:36 Wymiana silnika 2,4 GDI
|
|
|
Witam!!
Nadarzyła się okazja na wymianę silnika 2,4 GDI z 2004 r, przebieg 75 000 km (silnik z GB).
Oferta jest bardzo kusząca, kumpel załatwia silnik z osprzętem po kosztach transportu (plus mała zapłata za fatygę).Z tego co wiem, nie ma tylko przepustnicy.
Mój silniczek ma już 200 000 km i prawie 10 lat, dlatego trochę sie napaliłem.
Mój MSW jest w automacie, tamten silnik też jeździł z automatem.
Mam pytanko do znawców tematu- czy taka wymiana wiąże się z jakimś ryzykiem (pomijając oczywiście stan techniczny silnika), ewentualnie na co zwrócić uwagę mechanikowi? Czy moja przepustnica "podejdzie" do nowego silnika?
Kumpel przekazał mi, że silnik leżał na magazynie prawie pół roku, boje się, że gdybym się zdecydował, to będę musiał powymieniać uszczelniacze itp.
Dzięki za wszelkie wskazówki. |
_________________ Space Wagon 2,4 GDI 99'
Galant Kombi Sport Edition 2,4 GDI 99'
Carisma Elegance 1,8 GDI 99',
Carisma GLS 1,8 96' |
|
|
|
 |
pabi
Nowy Forumowicz cygan
Auto: space wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:25
|
|
|
czesc wymienialem kiedys silnik w oplu w automacie kupilem ten sam silnik 13 okazalo sie ze musze uciac kawalek bloku silnika bo karter skrzyni nie wchodzi silnik czeba przeplukac sprawdzic czy cylindry nie zawieraja oleju i czy jest olej w misce mozliwe ze uszczelka pod glowica mogla z korydowac przez stanie w magazynie moze sie myle ja swuj silnik odrazu odpalilem przepustnica powina pasowac albo przeluz caly kolektor sacy
|
_________________ pabi30 |
|
|
|
 |
|
|