|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana Głośników / ściąganie obić drzwi |
Autor |
Wiadomość |
DigitalNinja
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2,4 GDI '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-10-2008, 17:48 Wymiana Głośników / ściąganie obić drzwi
|
|
|
Chodzi dokładnie o miejsca, gdzie są położone zatrzaski ?
Chciałem dostać się do głośnika w przednich lewych drzwiach. Jednak po odkręceniu śrubek tapicerka w ogóle nie chce zejść.
Próbowałem miejscami powoli odciągać, ale plastik się tylko wygina - boje się, że jak pociągnę mocniej to pęknie.
Dlatego przydałoby się znać położenie takich zatrzasków, żebym mógł je podważyć.
Chyba, że jest jakaś inna technika zdejmowania tych obić.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
irekkczek
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
|
Wysłany: 13-11-2008, 19:58
|
|
|
może coś pomogę, ponieważ jestem prawie na świeżo po zdjemowaniu tapicerki od pasażera i kierowcy.
Więc odkręcasz śrubki pod takimi zapinkami które widać: jest ich 2 z lewej strony i bodajże jedna z prawej. Potem musisz wyciągnąć zaślepkę z tego dołka gdzie wkłada się ręke aby zamknąć drzwi(obok sterowania elektrycznymi szybami). Następnie możesz wyciągnąć(podważyć) delikatnie płaskim śrubokrętem cały panel do sterowania szybami i wypniesz sobie kostkę. Następnie na dole lampka, podwazasz śrubokrętem plastik i widać żarówkę. Nie pamiętam czy trzeba wyciągać żarówkę, ale zobaczysz jak to będzie wyglądać.
Potem zaczynać od zatrzasków na dole, płaski śrubokręt i od dołu drzwi podważaj , jak jeden puści to potem rękoma. Na dole jest ich chyba 4, potem po bokach po 2 a na samym końcu musisz tapicerkę delikatnie unieść do góry i wysunąć w lewo.
Mam nadzieję, ze nie zapomniałem o żadnej śrubce, ale dasz radę, nie jest to trudne. pozdrawiam |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-11-2008, 12:45
|
|
|
Moi kochani to nie jest ten dział. Dział FAQ&...służy do opisywania gotowych rozwiązań, jest działem instrukcji i porad. Proszę nie kontynuować tego tematu tutaj. Najbliższy dział to Galant-EA... |
|
 |
|
|