|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Problemy z odpaleniem i obrotami na zimnym silnik |
Autor |
Wiadomość |
pablo990c [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 18:46 [CA1A 1.3] Problemy z odpaleniem i obrotami na zimnym silnik
|
|
|
Witam od jakiegoś czasu pojawiły się problemy z moim Coltem CAO 1,3 12V gaz.
Bardzo ciężko odpala. Kręci tak długo dopuki ako nie siądzie. Gdy jakimś cudem uda się zapalić to nie może utrzymać obrotów- ale tylko na zimnym silniku. Poza tym zaczął dużo palić.
Gdy silnik chwilkę pochodzi czyli jakieś 5-10min i temperatura silnika podskoczy to jest ok tylko tyle, że na benzynie obroty strasznie falują na gazie jest ok
Wymieniłem już świece, przewody, przeczyściłem przepustnicę i krokowca i nic to nie dało. Czy to może być wina pompy paliwowej?
Wtym tygodniu wybieram się do serwisu bo już jestem załamany. Czy jest jeszcze jakaś rzecz, którą mogę sam zrobić?, czy wizyta w warsztacie jest niezbędna? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-11-2008, 20:42
|
|
|
Sprawdź układ dolotowy czy jest szczelny. Jeśli nie pomoże to wygląda to na uszkodzenie mechaniki lub elektroniki silniczka krokowego. Jak możesz podmień przepustnicę ze sprawnego Colta CAO 1.3 |
|
|
|
 |
pablo990c [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 20:49
|
|
|
hmm.. jest mały problem bo w okolicy nikt nie ma colta ale kumpel z pracy ma tylko, że stary typ z 92r 1,5 czyli chyba nic z tego |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-11-2008, 21:23
|
|
|
pablo990c napisał/a: | stary typ z 92r 1,5 czyli chyba nic z tego | Niestety nic. |
|
|
|
 |
pablo990c [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2008, 17:48
|
|
|
Układ sprawdzałem jest ok. Być może jest coś z paliwem? pompa, filtry-nic nie wymieniałem. Jak jest zimny i próbuje go odpalić to tak jakby nie podawał paliwa? gdy jest rozgrzany silnikto pyknie bez jęknięcia......tylko te obroty FALUJĄCE |
|
|
|
 |
|
|