Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Jak zdjąć kierownicę w outlanderze I ? |
Autor |
Wiadomość |
Medyk
Nowy Forumowicz
Auto: OUTLANDER
|
Wysłany: 12-01-2009, 21:38 Jak zdjąć kierownicę w outlanderze I ?
|
|
|
Witam
Mam mały problem. Ze względu na uszkodzoną taśmę w kierownicy potrzebuje się do niej dostać. Czy ktoś z Was mógłby udzielić kilku wskazówek jak zdjąć kierownicę?
Dzieki za pomoc
Pzdr
Medyk
[ Dodano: 26-01-2009, 19:27 ]
Ponawiam pytanie - czy komus udało się zdjąć kierownicę w Outlanderze I?
Bardzo proszę o pomoc.
Pzdr
Medyk |
_________________ www.vtech.pl |
|
|
|
 |
magand
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 SPORT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2009, 20:17
|
|
|
chyba trzeba zacząć od demontarzu poduszki powietrznej z tyłu kierownicy są zaślepki żeby się do niej dobrać jak zdejmiesz poduchę to pod nią powinna być jedna śruba która dokręca kierownicę jeżeli pod zaślepkami nie znajdują się żadne śruby dokręcające poduszkę to musi być ona po prostu wciśnięta np tak jak w vw
nigdy nie demontowałem kierownicy w outlanderze ale tak bym zaczął wiem np że w tucsonie tak sie demontuje |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 01-03-2009, 03:13
|
|
|
magand napisał/a: | chyba trzeba zacząć od demontarzu poduszki powietrznej z tyłu kierownicy są zaślepki żeby się do niej dobrać jak zdejmiesz poduchę to pod nią powinna być jedna śruba która dokręca kierownicę jeżeli pod zaślepkami nie znajdują się żadne śruby dokręcające poduszkę to musi być ona po prostu wciśnięta np tak jak w vw | Potwierdzam, dokładnie tak. Najpierw zaślepka, potem kabelki (airbag i klakson), później długi imbus od strony drzwi. Jak chcesz odkręcać dalej to później chyba są 4 nakrętki i można wyciągnąć airbag z takim "koszykiem" od mechanizmu klaksonu. |
|
|
|
 |
|