Wypadki - ku przestrodze z UK |
Autor |
Wiadomość |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Dzidas [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2008, 15:47
|
|
|
Daje do myślenia |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 11-05-2008, 23:24
|
|
|
bardzo dobre i myśle że wiekszość po obejrzeniu bedzie jezdziło roztropniej...
szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 11-05-2008, 23:49
|
|
|
siwek napisał/a: | szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv |
Alez puszczają. Tyle, że w UK. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
TroyaN [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 08:15
|
|
|
niestety i tak wszyscy się nie nauczą. Jak ktoś nie umie jeżdzić niech wali po drzewach lub rowach a nie po innych autach.
1. Szybkość i brawura. Jechałem rok temu nad morze. Wybrałem na navi nakrótszą trasę i wlokło mnie polnymi drogami. Najpierw wyprzedziło mnie auto a potem z naprzeciwka widziałem tylko jak golf 2 zjeżdzą na pobocze przy sporej prędkości. Próbował wskoczyć spowrotem na asfalt ale był wylany na wysokości około 7 cm. Podbiło mu koła i przeleciał bokiem dosłownie przedemną. Miejscem W gdzie w aucie sa lampki oświetlania wnętrza trafił w drzewo. Gdyby trafił 3 cm dalej jemu i jego dziewczynie zmiażdżyłoby głowy. ZAparkowaliśmy na szybkiego auto w rowie i polecieliśmy ich wyciagać. Dziewczyna złamana noga gość nic. Jak dzwoniłem po karetkę to gość mówił żeby nie wzywać bo niedaleko mieszka itp ale dziewzyna była pokrwawiona i nieprzytomna. Przeyjechałą karetka i policja. Widziałem że gość za ostro szedł i była to ewidentnie jego wina ale już nic nie chciałem mówić. To nie szybkość i brawura tylko brak wyobrażni. Nigdy nie mozesz być pewien co zobaczysz za zakretem a tymbardziej na wąskiej bocznej drodze. Trochę wyobrażni. Jak już ktoś chce zap......ać niech jedzie sobie sam po drodze gdzie nic nie jeżdzi i wali po drzewach. Takie moje zdanie
2. Pasy. Nie wiem co o tym myśleć. W miejscowości położonej 7 km ode mnie 4 chłopaków jechało autem. Trafili przy dużej prędkośi w drzewo i o dziwko przeżył tylko chłopak który nie miał pasów. Wyskoczył przez szybe.
3. Jazda po pijaku. Nie będę się wypowiadał bo straciłem kiedyś za to prawko. Dużo mnie to nauczyło. W takiej chwili człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego że może zrobić komuś krzywde. Sądzi że funkcjonuje tak samo jak normalnie a niestety jego reakcja jest dużo wolniejsza |
|
|
|
 |
Zorro123 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 08:18
|
|
|
Cytat: | szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv |
Ja bym tego reklamą nie nazwał. Raczej ostrzeżeniem. Albo działaniem prewencyjnym. Jest taka strona o skutkach wypadków ale linka nie podam bo zdjęcia są zbyt mocne. Obejrzałem tylko raz, ale od tamtej pory noga czasem lekko z gazu. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2008, 08:36
|
|
|
Zorro123 napisał/a: | Cytat: | szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv |
Ja bym tego reklamą nie nazwał. Raczej ostrzeżeniem. Albo działaniem prewencyjnym. Jest taka strona o skutkach wypadków ale linka nie podam bo zdjęcia są zbyt mocne. Obejrzałem tylko raz, ale od tamtej pory noga czasem lekko z gazu. |
zwał jak zwał ale myśle że po obejrzeniu tego wiele osób by zdjęło noge z gazu i zaczęło jezdzić z wyobraznią
a skoro juz napisałeś to podaj linka ok? albo wyślij na PW |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 12-05-2008, 09:10
|
|
|
siwek napisał/a: |
a skoro juz napisałeś to podaj linka ok? albo wyślij na PW |
me2 |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2008, 09:14
|
|
|
ostrzegam że to naprawde mocne zdjęcia.... oglądałem i..... |
 |
|
|
|
 |
Mi
Mitsumaniak

Auto: CJ0 1.3 16V 2002
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:07
|
|
|
to ja też chce je zobaczyć.
kiedys pamiętam nawet była strona ze zdjęciami z wypadków, zarówno samochodowych jak i motocyklowych, obejrzałam połowe, potem miałam odruch wymiotny. Strone zlikwidowali za zbyt drastyczną treść. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 12-05-2008, 14:15
|
|
|
EEEEE.... stare zdjecia z rottena nic nowego. Podziwiam Tych strazakow... . |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 12-05-2008, 20:45
|
|
|
TroyaN napisał/a: | 2. Pasy. Nie wiem co o tym myśleć. W miejscowości położonej 7 km ode mnie 4 chłopaków jechało autem. Trafili przy dużej prędkośi w drzewo i o dziwko przeżył tylko chłopak który nie miał pasów. Wyskoczył przez szybe. |
Problem polega na tym, że tylko o takich przypadkach słychać. Codzienne przypadki śmierci z powodu niezapięcia pasów i przezycia z powodu ich zapięcia nie robia sensacji bo to jest codziennie.
I wiesz co? Niektórzy nawet w Lotto wygrywają |
Just think...
. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2008, 21:24
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | I wiesz co? Niektórzy nawet w Lotto wygrywają |
he he idealne porównanie
i święta racja Hubeeert, |
 |
|
|
|
 |
TroyaN [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 07:36
|
|
|
gdzie ten link? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2008, 17:56 Kierowco! Nie bądź bezmyślny!
|
|
|
Myślę że fajny filmik i powinno się go puszczać na wszystkich kursach nauki jazdy...
Myślę że także w szkołach powinien być puszczany (np liceum)
Bezmyślny kierowco
Trochę ostry ale realny..................................... |
|
|
|
 |
|