Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadki - ku przestrodze z UK
Autor Wiadomość
Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2008, 23:33   

http://pl.youtube.com/watch?v=sxjocYbbdsk ktos je wszystkie połączył i dodał lekkie komentarze ku przestrodze :(

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Dzidas
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2008, 15:47   

Daje do myślenia :!: :!: :!:

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 11-05-2008, 23:24   

bardzo dobre i myśle że wiekszość po obejrzeniu bedzie jezdziło roztropniej...

szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv :doubt:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 11-05-2008, 23:49   

siwek napisał/a:
szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv

Alez puszczają. Tyle, że w UK.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

TroyaN
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 08:15   

niestety i tak wszyscy się nie nauczą. Jak ktoś nie umie jeżdzić niech wali po drzewach lub rowach a nie po innych autach.

1. Szybkość i brawura. Jechałem rok temu nad morze. Wybrałem na navi nakrótszą trasę i wlokło mnie polnymi drogami. Najpierw wyprzedziło mnie auto a potem z naprzeciwka widziałem tylko jak golf 2 zjeżdzą na pobocze przy sporej prędkości. Próbował wskoczyć spowrotem na asfalt ale był wylany na wysokości około 7 cm. Podbiło mu koła i przeleciał bokiem dosłownie przedemną. Miejscem W gdzie w aucie sa lampki oświetlania wnętrza trafił w drzewo. Gdyby trafił 3 cm dalej jemu i jego dziewczynie zmiażdżyłoby głowy. ZAparkowaliśmy na szybkiego auto w rowie i polecieliśmy ich wyciagać. Dziewczyna złamana noga gość nic. Jak dzwoniłem po karetkę to gość mówił żeby nie wzywać bo niedaleko mieszka itp ale dziewzyna była pokrwawiona i nieprzytomna. Przeyjechałą karetka i policja. Widziałem że gość za ostro szedł i była to ewidentnie jego wina ale już nic nie chciałem mówić. To nie szybkość i brawura tylko brak wyobrażni. Nigdy nie mozesz być pewien co zobaczysz za zakretem a tymbardziej na wąskiej bocznej drodze. Trochę wyobrażni. Jak już ktoś chce zap......ać niech jedzie sobie sam po drodze gdzie nic nie jeżdzi i wali po drzewach. Takie moje zdanie

2. Pasy. Nie wiem co o tym myśleć. W miejscowości położonej 7 km ode mnie 4 chłopaków jechało autem. Trafili przy dużej prędkośi w drzewo i o dziwko przeżył tylko chłopak który nie miał pasów. Wyskoczył przez szybe.

3. Jazda po pijaku. Nie będę się wypowiadał bo straciłem kiedyś za to prawko. Dużo mnie to nauczyło. W takiej chwili człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego że może zrobić komuś krzywde. Sądzi że funkcjonuje tak samo jak normalnie a niestety jego reakcja jest dużo wolniejsza

Zorro123
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2008, 08:18   

Cytat:

Ja bym tego reklamą nie nazwał. Raczej ostrzeżeniem. Albo działaniem prewencyjnym. Jest taka strona o skutkach wypadków ale linka nie podam bo zdjęcia są zbyt mocne. Obejrzałem tylko raz, ale od tamtej pory noga czasem lekko z gazu. :wink:

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2008, 08:36   

Zorro123 napisał/a:
Cytat:

Ja bym tego reklamą nie nazwał. Raczej ostrzeżeniem. Albo działaniem prewencyjnym. Jest taka strona o skutkach wypadków ale linka nie podam bo zdjęcia są zbyt mocne. Obejrzałem tylko raz, ale od tamtej pory noga czasem lekko z gazu. :wink:

zwał jak zwał ale myśle że po obejrzeniu tego wiele osób by zdjęło noge z gazu i zaczęło jezdzić z wyobraznią

a skoro juz napisałeś to podaj linka :mrgreen: ok? albo wyślij na PW

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 12-05-2008, 09:10   

siwek napisał/a:

a skoro juz napisałeś to podaj linka :mrgreen: ok? albo wyślij na PW

me2

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2008, 09:14   

ostrzegam że to naprawde mocne zdjęcia.... oglądałem i.....

Mi 
Mitsumaniak

Auto: CJ0 1.3 16V 2002
Wysłany: 12-05-2008, 10:07   

to ja też chce je zobaczyć.
kiedys pamiętam nawet była strona ze zdjęciami z wypadków, zarówno samochodowych jak i motocyklowych, obejrzałam połowe, potem miałam odruch wymiotny. Strone zlikwidowali za zbyt drastyczną treść.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 12-05-2008, 14:15   

EEEEE.... stare zdjecia z rottena nic nowego. Podziwiam Tych strazakow... .

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-05-2008, 20:45   

TroyaN napisał/a:
2. Pasy. Nie wiem co o tym myśleć. W miejscowości położonej 7 km ode mnie 4 chłopaków jechało autem. Trafili przy dużej prędkośi w drzewo i o dziwko przeżył tylko chłopak który nie miał pasów. Wyskoczył przez szybe.

Problem polega na tym, że tylko o takich przypadkach słychać. Codzienne przypadki śmierci z powodu niezapięcia pasów i przezycia z powodu ich zapięcia nie robia sensacji bo to jest codziennie.
I wiesz co? Niektórzy nawet w Lotto wygrywają :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2008, 21:24   

Hubeeert napisał/a:
I wiesz co? Niektórzy nawet w Lotto wygrywają

he he idealne porównanie :wink:

i święta racja Hubeeert,

TroyaN
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2008, 07:36   

:) gdzie ten link? :)

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2008, 17:56   Kierowco! Nie bądź bezmyślny!

Myślę że fajny filmik i powinno się go puszczać na wszystkich kursach nauki jazdy...
Myślę że także w szkołach powinien być puszczany (np liceum)

Bezmyślny kierowco

Trochę ostry ale realny.....................................

Odpowiedz do tematu