Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:05
chiptuning Outlandera - psychologiczny?
Autor Wiadomość
michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-11-2007, 14:09   chiptuning Outlandera - psychologiczny?

Link

Znalezione na innym forum.
Nie wiem, nie znam się - tylko podrzucam :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 30-11-2007, 14:51   

coz... papier wiele zniesie :|

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 30-11-2007, 16:32   

Porównałem oba wykresy (przenikanie warstw w gimpie) - jedyna zauważalna i sensowna zmiana jest między 1500-2000 obr. bo dodali tam 8-10 KM mocy i 10-20 Nm momentu - imho jedynie więcej pompują powietrza turbawką bardziej ,,strosząc'' jej piórka kierownic strug. Za taką cenę to gra kompletnie nie warta świeczki. Lepiej odłożyć tą kasę na później i po gwarancji normalnie zmienić soft w kompie. Jak ktoś bardzo chce mogę tego jpg'a porównującego gdzieś wystawić.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 01-12-2007, 12:52   

Ja mam tylko pytanie: czy to jest na pewno ten chip z ASO?
Może ktoś włożył trochę elektroniki w pudełko, parę kabelków i nazwał to tunningiem. I stąd brak większej różnicy - poza zauważoną przez Ciebie.

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 19:44   

to jakiś bubel był założony nie wierze że w dzisiejszych czasach można kogoś tak beznadziejnie nabić w chipa....

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-12-2007, 20:03   

Było już u nas na forum. :wink:
Swoją drogą to kasa wydana na ten box nie warta jest efektu.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 05-12-2007, 07:15   

A ja z innej beczki, Panowie bijemy pianę a może fakt jest taki że jak zwykle ASO spartoliło robotę i źle jest to podłączone a skrzyneczka w innych okolicznościach będzie działać.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 08:25   

Skrzyneczka dziala, osobiscie sprawdzalem przed i po zalozeniu. Autko szybciej przyspiesza. Nie jest to jakas powalajaca roznica ale efekt jest.

MACGREGOR
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 11:49   

Ali-En napisał/a:
Skrzyneczka dziala, osobiscie sprawdzalem przed i po zalozeniu. Autko szybciej przyspiesza. Nie jest to jakas powalajaca roznica ale efekt jest.

Potwierdzam ze chip w outku dziala
szczegolnie podczas przyspieszania na wyzszych biegach - widac roznice powyzej 3000 obrotow silnik wkreca sie chetnie nawet do 4200
oraz na 6 biegu przy 80-90 na godzine

ale silnik musi byc dobrze rozgrzany zeby dzialalo jak trzeba :-)

dodatkowe koniki przy starcie na swiatlach niewiele daja za to dodatkowa osoba czy dwie nie roba outkowi roznicy

Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniakow :lol:

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 05-12-2007, 14:40   

Czyli wasze opinie to może być odczucie psychologiczne, taka skrzyneczka za taką kasę i tylko na rozgrzanym i nie zawsze WIEC NIE DZIAŁA :cry:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 05-12-2007, 18:39   

Student napisał/a:
tylko na rozgrzanym
A jak sobie to wyobrażasz na zimnym silniku?

Ludzie może tak trochę byście byli obiektywni?
Owszem moc jest większa.
Ale co oznacza więcej mocy?
Większe zużycie paliwa na pewno.
Ale jak spalamy więcej paliwa w tym samym czasie to wytwarzamy więcej ciepła. I mamy więcej mocy co powoduje większe obciążenie silnika.
A na silnik jest gwarancja tak?
No to wyjście jest proste - box za 4000 i gwarancja albo zmiana programu i róbtta co chceta jak się wysra. Bo gwarancji już niet.

Pozdrawiam

PS
Tych co głośno twierdzą, że to co oferuje MMC jest do d*** proszę o odpowiedź na pytanie - jak częsrto korzystacie z mocy max? Przez cały czas?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

havranek2000T
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 19:57   

Ja ostatnio cieszę się nowymi osiągami swojego outlandera. Po pewnych zabiegach przyspieszam do setki w nieco ponad 6s a dokładnie w 6,15s....... muszę popracować nad ruszaniem (bo teraz łatwo zrywa przyczepność) i myślę że zejdę poniżej 6s :)

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 20:04   

Student napisał/a:
Czyli wasze opinie to może być odczucie psychologiczne, taka skrzyneczka za taką kasę i tylko na rozgrzanym i nie zawsze WIEC NIE DZIAŁA :cry:
Nie psychologiczne, to nie moj samochod, mi wystarcza ze CRX ma ponizej 7 do setki. Montowalismy klientowi boxa. Pojechalem na test i w miejscu gdzie zawsze mam okolo 100 na drodze mialem ok 110-115 km/h wiec roznica jest. Dolozenie 25 KM do auta wazacego 1700 kg to nie dolozenie 25 KM do wazacego tone.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 05-12-2007, 20:19   

havranek2000T napisał/a:
Ja ostatnio cieszę się nowymi osiągami swojego outlandera. Po pewnych zabiegach przyspieszam do setki w nieco ponad 6s a dokładnie w 6,15s....... muszę popracować nad ruszaniem (bo teraz łatwo zrywa przyczepność) i myślę że zejdę poniżej 6s :)

Cóż, myślę, że żaden Outek 2.0DiD nie dorówna przyśpieszeniem 2.0T - chyba, że po gwarancji ktoś pójdzie na żywioł i podkręci chipa ponad 200 KM ;) (jeżeli jest taka opcja)

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2007, 00:25   

Hiszpan napisał/a:
havranek2000T napisał/a:

Cóż, myślę, że żaden Outek 2.0DiD nie dorówna przyśpieszeniem 2.0T - chyba, że po gwarancji ktoś pójdzie na żywioł i podkręci chipa ponad 200 KM ;) (jeżeli jest taka opcja)
Silnik jest podatny na modyfikacje, ale to juz nie sama elektronika. Pytanie jak to zniesie przeniesienie napedu?

Odpowiedz do tematu