|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drobna blacharka - 800zł??!!! |
Autor |
Wiadomość |
MariuszG [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2008, 09:43 Drobna blacharka - 800zł??!!!
|
|
|
Mam nowe L200, kupione w 2007 roku. Obok światełka odblaskowego z tyłu auta mam wgniecenie, które zaczęło rdzewieć (to dziwne ale to już pomijam). Chciałem to jakoś zabezpieczyć a w Mitcarze dostałem odpowiedź, że będzie to kosztowało 800zł, bo oni zrobią wszystko łącznie z lakierowaniem, którego ja nie chcę! Jak to zabezpieczyć, żeby nie rdzewiało a żebym ja nie stracił gwarancji? Czy zrobić to z AC? W jaki sposób? To jest auto w teren i spodziewam się, że to nie pierwszy tego typu problem, więc po co biegać za każdym razem i płacić 800zł?! Moim jedynym problemem z tym wgnieceniem jest to, że pojawiła się rdza. Ale 800zł?! |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 31-10-2008, 19:49
|
|
|
MariuszG napisał/a: | Jak to zabezpieczyć, żeby nie rdzewiało a żebym ja nie stracił gwarancji? |
Jeżeli nie chcesz tracić gwarancji musisz "poddać" się regulacjom ASO, ten z kolei, musi lakierować cały element (takie przepisy) więc skorzystanie z AC będzie chyba konieczne... Nie chcę tu polemizować z zasadnością postępowania procedur - ale tak właśnie to wygląda. Swoją drogą potarguj się trochę Zapewne dealer nieco ustąpi
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2008, 12:53
|
|
|
Jak kolega Jackie napisał. Niestety jak chce mieć się gwarancję to niestety trzeba się temu poddać. |
|
|
|
 |
MariuszG [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 11:16
|
|
|
G a nie poddam się! Zwłaszcza, że w różnych serwisach różnie radzą. Na razie tylko w Mitcarze (których mam już serdecznie dość!) chcą lakierować za 800zł, w dwóch innych tylko zabezpieczyć i tu też zabawnie - w jednym to koszt 60zł a w drugim 250zł! Czy ktoś mi przypadkiem rogów nie przyprawia?! |
|
|
|
 |
|
|