|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie odpala brak iskry |
Autor |
Wiadomość |
limal [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 22:44 Nie odpala brak iskry
|
|
|
[ Dodano: 25-03-2007, 22:46 ]
POMOCY po odłączeniu akumulatora na 40 minut i podłaczeniu ponownym nie odpala pomimo że rozrusznik kręci !! wszystkie kontrolki zachowują się normalnie !!
Stwierdziłem że dostaje paliwo - czuć i świece są mokre ale niestety nie ma iskry !!
Witam wszystkich niestety nikt na forum nie pomógł !! Ale sa byłem tak uparty że znalazłem przyczynę !!
Teraz znowusz od dotknięcia odpala !!! |
|
|
|
 |
Nowakowski [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2007, 22:11
|
|
|
Czy to był moduł zapłonowy Andrzeju ??? Bo mam identyczną sytuację. |
|
|
|
 |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2007, 10:07
|
|
|
mam Space Runnerka i przytrafiła mi sie identyczna sytuacja. Jeśli macie alarm firmy ALRAD to to może być przyczyną. Podobno jak się kombinuje z zasilaniem to przepala sie tam jakiś tranzystorek. Ja swój alarm wyciołem do ostatniego kabelka. Zostawiłem tylko dwa ukryte przełączniczki od odcięcia zapłonu. Mój alarm miał oznaczenie AL-150 |
|
|
|
 |
GwiaZdeK [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2007, 18:08
|
|
|
A może komputer Ci sie rozprogramował??? |
|
|
|
 |
limal [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2007, 23:38
|
|
|
Witam wszystkich nie był to komputer - pękła zworka w module zapłonowym - wystarczyło ją zlutować i chodzi ale przeszło tydzień stał niemrawy !!
|
|
|
|
 |
Marekkrak
Nowy Forumowicz
Auto: Space Wagon 2.0
|
Wysłany: 20-12-2008, 13:15 Pomocy!!:)
|
|
|
Witam, proszę o pomoc w imieniu wujka, ma space wagona 2.0 i identyczny problem, po wymianie akumulatora nie ma iskry. Rozrusznik kreci, wszystko dziala tyle że nie pali... O który moduł i zworkę chodzi dokładnie? Gdzie to sie znajduje i jak wygląda? Aparat zapłonowy był podmieniany na inny ale to nie pomogło... będe wdzięczny za każdą pomoc:) |
|
|
|
 |
|
|