|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari by Berec |
Autor |
Wiadomość |
Berec
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:48 Cari by Berec
|
|
|
No dobra, zaczynamy.
Wprawdzie od momentu kiedy kupiłem Cari minęło już 2 miesiące, stwierdziłem, że trochę muszę się pochwalić i pokazać i napisać cokolwiek o niej.
Ale od początku.
Zacznę od tego, że pokaże czym musiałem jeździć przez ostatnich kilka lat
Imponujący prawda? Sam nie wiem jak ja mogłem tym jeździć. Prędkość maksymalna prawie taka jaką osiągają kolarze na wyścigu, a do setki rozpędza się mniej więcej tyle czasu, ile potrzeba na ugotowanie jajka na miękko
W każdym razie pewnego dnia stwierdziłem, że dosyć tego. Przecież normalnie wstyd tym jeździć. Postanowiłem, że czas na zmianę samochodu. Stwierdziłem, że będzie to Honda Civic '95-'97, trochę nią pojeżdżę, po czym kupię coś większego. Po paru dniach jednak pomyślałem, że jednak od razu kupię coś większego. I tak pojawił się pomysł na Carismę, jako że w grę wchodził wyłącznie japończyk.
Początkowo Cari miała być przed liftem z uwagi na fundusze, ale jak to zwykle ze mną bywa pomyślałem, że w sumie przecież nie kupuję samochodu co parę miesięcy, wiec trzeba zainwestować trochę więcej i kupić coś młodszego.
A jako że zawsze byłem fanem czarnych samochodów oraz diesli, rozpocząłem poszukiwania Cari po lifcie z silnikiem DI-D, oczywiście w czarnym kolorze.
W tzw. międzyczasie zarejestrowałem się za forum i zacząłem pilnie czytać wszystko co dotyczyło Carismy. Muszę przyznać, że to nieoceniona skarbnica wiedzy, a im więcej czytałem, tym bardziej utwierdzałem się w przekonaniu że to dobry wybór.
Oczywiście kilka samochodów przeszło mi koło nosa. Ostatni w przeddzień mojego wyjazdu w celu oględzin.
Aż tu nagle pojawiła się ONA.
Pojechałem do warszawy żeby ją obejrzeć z mieszanymi uczuciami. Po tym co czytałem na forum wiedziałem, że to nie takie proste kupić jakiś fajny egzemplarz.
Po dotarciu na miejsce kiedy ją zobaczyłem wiedziałem, że musi być moja. To była miłość od pierwszego wejrzenia
I tak oto jesteśmy już razem.
Carisma DI-D z października 2003r.
205 tys. km przejechanych
115 KM (85 kW)
wersja Avance
A zresztą zobaczcie sami:
Bardzo mnie cieszy, że trafiła mi się ciemna tapicerka i siedzenia w jednolitym, ciemnym kolorze. Chyba Mitsubishi zwolniło poprzedniego projektanta bo wcześniejsze roczniki widywałem najczęściej z kolorowymi wzorkami
Automatyczna klimatyzacja. Nawet nie przypuszczałem, że kiedyś będę miał samochód z taką. Świetna sprawa
Kolejna sprawa - spojlerek. Na początku podchodziłem do niego sceptycznie, jednak teraz nie wyobrażam sobie mojej Cari bez niego
Jeszcze parę widoczków całościowych
Oponki to Yokohamy C.drive, super kapcie, trzymają się drogi jak głupie, poza tym bardzo ciche. Wiem, że pewnie dla niektórych ten profil jest za wysoki (195/60/15) ale skoro tak zalecają w firmie, to nie sprzeciwiałem się za bardzo. Przynajmniej nie jest twardo
I ostatni rzut okiem
Ogólnie miłość kwitnie. Samochodzik jest super, czuję się z moją Cari związany emocjonalnie. Liczę na długą i owocną współpracę.
Mam nadzieję, że ktoś kiedyś przeczyta te moje trochę przydługie wypociny i nie znudzi się za bardzo. Musiałem się trochę powysmętniać
' |
Ostatnio zmieniony przez Berec 02-05-2009, 10:34, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Gru 2008 Posty: 1966 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
MikeSdz
Mitsumaniak szutrowy borsuck :]

Auto: LanSer :]
|
Wysłany: 01-05-2009, 23:30
|
|
|
Rewelka :]
piękny kolor, piękne wnętrze, piękna historia.
piękna CARI
taka czarna, trochę gangsta co?
co do spojlerka, zgadzam się z Tobą absolutnie, mały i gustowny, musi być
oponki masz ok, autko nie jest małe, i ładnie na nich wygląda. pomijając już, że to yokohama, to profil na nasze drogi jest jak najbardziej
odpowiedni, Cari nie będzie tak cierpiała na każdej dziurce, Twoje siedzenie też
cóż, pozdrawiam i życzę DŁUGIEJ ZADOWALAJĄCEJ WSPÓŁPRACY |
_________________ mercedes - prawie jak mitsubishi.
"PRAWIE" robi WIELKĄ różnicę :]
odjechana sprawa czyli zrób mi niespodziankę - dziękuję
 |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 02-05-2009, 00:44
|
|
|
Śmiem twierdzić iż jest to najładniejsza carisma jaką widziałem:) Gratuluję!:) |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 02-05-2009, 01:42
|
|
|
idas napisał/a: | Śmiem twierdzić iż jest to najładniejsza carisma jaką widziałem:) Gratuluję!:) |
cos w tym jest.... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11104 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 02-05-2009, 01:48
|
|
|
To jedyna Cari która zrobiła na mnie wrażenie
Pozdro. |
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 4172 Skąd: Andrespol/Radków
|
|
|
|
 |
Raffil
Mitsumaniak GoldCariManiak

Auto: Carisma 1.8 GDI (07.2000r.)
|
Wysłany: 02-05-2009, 15:11
|
|
|
Gratulacje! Życze bezawaryjnej jazdy jak najdłużej..
P.S. Radze Ci zdjąc tą choinke z tej klapki.. Moze zajsc reakcja z farbą.. Gdzies juz tu widziałem taki problem..
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MikeSdz
Mitsumaniak szutrowy borsuck :]

Auto: LanSer :]
|
Wysłany: 02-05-2009, 15:20
|
|
|
faktycznie weź wywal tego wunder bauma o smaku kokosowym z miejsca
w ktorym obecnie się znajduje,
wujas w peugeocie 406 spaprał tym dożywotnio tapicerkę, wybieliła się :/
nic z tym później nie zrobisz |
_________________ mercedes - prawie jak mitsubishi.
"PRAWIE" robi WIELKĄ różnicę :]
odjechana sprawa czyli zrób mi niespodziankę - dziękuję
 |
|
|
|
 |
Berec
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 2003
|
Wysłany: 02-05-2009, 15:31
|
|
|
Dzięki wszystkim za słowa uznania
Co do choinki to w sumie nie zauważyłem żeby coś niepokojącego się działo, w sumie już trochę w tym aucie jeździ. Najpierw wprawdzie wisiała na lusterku wstecznym ale nie lubię jak mi coś dynda przed oczami
Faktycznie chyba ją zdejmę. |
|
 |
|
|