MUSZĘ NIESTETY PROSIĆ O POMOC DLA MOJEGO KOCHANEGO AUTKA !!! |
Autor |
Wiadomość |
PAWEŁ
Nowy Forumowicz MITSUBISHI

Auto: MITSUBISHI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-12-2008, 00:28 MUSZĘ NIESTETY PROSIĆ O POMOC DLA MOJEGO KOCHANEGO AUTKA !!!
|
|
|
WITAM WSZYSTKICH MITSUMANIAKÓW - MIŁO MI BYĆ RAZEM Z WAMI
HISTORIA WYGLĄDA TAK :
DOKŁADNIE ROK TEMU KUPIŁEM -MITSUBISHI DIAMANTE 92 R 3,0 V6 - OD LUDZI KTÓRZY DOPROWADZILI TEN SAMOCHÓD DO RUINY - BRAK SZACUNKU DLA TEGO AUTKA - I NIE TYLKO AUTKA ...- ZDECYDOWAŁEM SIĘ PRZYWRÓCIĆ MU DAWNY BLASK - PRAWIE DO NOWOŚCI
- ZACZĘŁO SIĘ OD SILNIKA - KTÓRY BYŁ ZATARTY.. NIE DAŁO SIE GO NAPRAWIĆ , WIEC MUSIAŁEM KUPIĆ DRUGI SILNIK ,CIEŻKO BYŁO ZNALEZĆ SERWIS KTORY SIE TEGO PODEJMIE ALE UDAŁO SIE , AUTOJAPAN W ZIELONCE – NIE POLECAM- DOJĄ KASĘ AŻ SIĘ NIEDOBRZE ROBI- ROBIŁEM KONSERWACJĘ CAŁEGO PODWOZIA – MYCIE BAKU –TARCZE, KLOCKI, PRZEWODY HAMULCOWE , DEMONTAŻ INSTALACJI GAZOWEJ – STRACH JEZDZIĆ Z TAKĄ – WOLĘ JUŻ BENZYNKĘ –NICH DOBRZE SIĘ ODŻYWI, ODNOWIENIE WNĘTRZA – FARBOWANIE SKÓR TAPICERKI REGENERACJA DESKI ROZDZIELCZEJ – NAPRAWA KLIMY – I WIELE INNYCH ŻECZY.. WYMIENIŁEM TYLKO PODSTAWY TEGO CO ZROBIŁEM- KOCHAM TEN SAMOCHÓD I NIE CHCĘ GO SPRZEDAWAĆ CHOĆ DAWALI MI ZA NIEGO DUŻE PIENIĄDZE – TERAZ MOJA SYTUACJA FINANSOWA JEST ZŁA NIE MAM PRACY ANI PIENIĄŻKÓW ŻEBY DOKOŃCZYĆ AUTKO – ZOSTAŁO JESZCZE DO ZROBIENIA – ŁĄCZNIKI STABILIZATORA – SPRĘŻYNY – AMORTYZATORY – SWOŻNIE WACHACZA – SZYBA PRZEDNIA – MONTAŻ ALARMU – NO I LAKIEROWANIE – CHCIAŁBYM POŁOŻYĆ CZARNĄ PERŁĘ - . – JEŻELI KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC W JAKIŚ SPOSÓB ŻEBYM MÓGŁ DOKOŃCZYĆ AUTO – BYŁBYM NIESAMOWICIE WDZIĘCZNY –TYM KTÓRZY PRZYCZYNIĄ SIĘ DO NOWEGO ŻYCIA DLA MOJEGO MIŚKA- NIE ROZPISYWAŁEM SIĘ ZA DUŻO JEŻELI KTOŚ MIAŁBY JAKIEŚ PYTANIA ALBO CHCIAŁBY NAWIĄZAĆ KONTAKT ZE MNĄ W TEJ SPRAWIE –
TO PODAJĘ GG: 11751721
ORAZ MAIL : p.neugebauer@op.pl.
Pozdrawiam wszystkich pasjonatów tych aut. |
|
|
|
 |
miziek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2008, 01:28
|
|
|
fotki fotki i jeszcze raz fotki |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 12-12-2008, 03:43 Re: MUSZĘ NIESTETY PROSIĆ O POMOC DLA MOJEGO KOCHANEGO AUTKA
|
|
|
PAWEŁ napisał/a: | WITAM WSZYSTKICH MITSUMANIAKÓW - MIŁO MI BYĆ RAZEM Z WAMI
|
Nam też miło. Mam tutaj swój niewielki wkład ponieważ to ode mnie kupowałeś ten silnik z Sigmy. Mam nadzieję że wszystko jest nadal w porządku chociaż przykro słyszeć że Twoja sytuacja finansowa nie wygląda za dobrze. Ze swojej strony mogę służyć pomocą i radą.
Pozdrawiam |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3559 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 12-12-2008, 09:12
|
|
|
Kolego niema, co załamywać rąk, te trudności, o których mówisz są przejściowe. Z pieniędzmi już tak jest, że raz są a raz ich niema. Z pracą to samo, i pamiętaj o tym, że co się odwlecze to nie uciecze. A po czymś złym jest zawsze coś dobrego. Twój misiek na pewno prędzej czy później zabłyśnie blaskiem na naszych drużkach. Pozdrawiam. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
PAWEŁ

|
Wysłany: 12-12-2008, 11:51
|
|
|
bardzo dziękuję wszystkim za słowa otuchy - wierzę że tak będzie - jeżeli chodzi o kolegę od którego kupowałem silnik - to muszę powiedzieć że to bardzo porządna osoba konkretna uczciwa i solidna - silnik w moim diamante pracuję jak zegarek szwajcarski - pięknie czysto bez niepokojących odgłosów- bardzo dziękuję- łukasz |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 12-12-2008, 11:53
|
|
|
miło to słyszeć, ciesze się bo wtedy też nie do końca w 100% wiedziałem w jakim był stanie (nie miałem jak przetestować) ale dobrze ze wyszło na to że jest conajmniej dobry |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
PAWEŁ

|
Wysłany: 12-12-2008, 12:19
|
|
|
mam tylko pytanko jak mogę dołączyć fotki miśka żeby można go zobaczyć na forum |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|