|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwne obroty na ciepłym i na zimnym |
Autor |
Wiadomość |
siimmii
Nowy Forumowicz siimmii
Auto: mitsubishi sigma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2008, 19:48 dziwne obroty na ciepłym i na zimnym
|
|
|
witam wszystkich mam pewien problem jak odpalam sigmę rano potrafi na zimnym silniku mieć 900 obrotów po przejechaniu 5 km podchodzi do 1100 a po 20 km dochodzi do 1500-2000 znowu innym razem na zimnym potrafi mieć 1300 ssanie czyli przepisowo po czasie spada do 900 -1000 czyli prawie przepisowo i znowu przy 80,90 stopniach C potrafi podejśc pod dwa tysiące wygląda jakby czujnik temperatury ecu ale nie mam diagnostyki do tego modelu w moim rejonie i troszkę pływają obroty |
_________________ mitsu mania |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2008, 22:55
|
|
|
Możesz sprawdzić miernikiem to środkowy czujnik na 2 piny przy nagrzanym silniku wskazania omomierza powinny zbliżać się do wartości 300 kilo omów jak jest dużo poniżej to jest uszkodzony.Czujnik znajduje się pod cewkami dojście jest nie najgorsze-
Możesz przed uruchomieniem odpiąć mu wtyczkę i zobaczysz jak się silnik zachowuje. Później zresetuj kompa odłączając minusową klemę elektryk twierdzi że na 20min i wtedy resetuje się całkiem ECU. Mam taki czujnik bo kupiłem a mój okazał się być dobry.
Niemniej jednak możliwości może być wiele np. uszkodzony ecu, itp. i możesz jeszcze sprawdzić po kolei gumy i opaski od filtra powietrza do przepustnicy czy gdzieś nie łapie odrobiny lewego powietrza.
Myślę że silnik krokowy tak czyściłeś:Łukasz podesłał mi taki fajny adres
http://stealth316.com/2-isc-iac.htm |
|
|
|
 |
siimmii
Nowy Forumowicz siimmii
Auto: mitsubishi sigma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2008, 14:05