[CBO 1.6] powódz w drzwiach |
Autor |
Wiadomość |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 09-12-2008, 21:51 [CBO 1.6] powódz w drzwiach
|
|
|
Witam, jako że mam aktualnie zdemontowane głośniki z przednich drzwi ( a dzisiaj mi przyszły z serwisu więc zamierzam je zamontować:)) to mam pytanie odnośnie zalewania drzwi wodą. Domyślam się iż normalne są niewielkie ilości wody w drzwiach po np. myciu auta pod ciśnieniem (myjnia, szlauch z pistoletem:D itd), ja niestety po ostatniej wizycie w myjni miałem tam chyba nieco za dużo wody, dystanse do głośników były całe mokre (wszystko dość szybko wyschło-kanaliki drożne:) )... Boję się, że woda mi szybko głośniki zniszczy. W czym leży problem? Jak sobie z nim najlepiej poradzić? Dodam tylko iż dzieje się tak w obu drzwiach - lewych i prawych przednich (jak tylne to nie wiem bo nie mam w nich dziur:)). Dzięki za wszelką pomoc!:) |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
|
Wysłany: 09-12-2008, 22:22
|
|
|
offtopic
idas możesz wysłac jakieś foty jak zamontowałes...i jakie głosniki ? W CKO były w drzwiach bo tak mam, ale w CBO nie, a mam zamiar zamontować. Już nawet drzwi wygłuszyłem |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-12-2008, 01:18
|
|
|
Chwilowo jest to prowizorka po poprzednim właścicielu i mam zamiar to poprawić, dopiero wtedy może jakieś fotki wrzucę, teraz mi wstyd za to jak potraktowano (jeszcze nie) mojego misia:) generalnie mam drewniane dystanse pomiędzy blachą a plastikowym boczkiem i w sumie tylko to. Trochę wygłuszone drzwi i nic poza tym, trzeba jeszcze jakoś zabezpieczyć przed tą wodą(może to wpływ poszarpanej w niektórych miejscach folii ochronnej??), no i lepiej wygłuszyć, ale to już chyba latem dopiero.Przydałoby się również zamontować coś pomiędzy samym głośnikiem i plastikowym boczkiem bo niezbyt mi pasuje przenoszenie wibracji na plastik... Głośniki to dwudrożne kenwoody 16cm (mają po 30 Watów -napięcie RMS)radio ma 25W na kanał, więc nie ma sensu zasilać tego wzmacniaczem. O utracie bagażnika na rzecz skrzyni basowej i wzmaka raczej nie myślę:)Generalnie mnie takie coś wystarcza (wiem wiem trzeba było zestaw odseparowany...:) )bo i tak w tylnej półce mam większe głośniki które są również dwudrożne, a i nie trzeba się bawić w zwrotnice i wycinanie dziur w słupkach przednich:) Przepraszam za off topic:) |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
|
Wysłany: 10-12-2008, 01:36
|
|
|
ha w BB4W ma Helixy Dark Blue wygluszone drzwi matami za 6 zl sztuika i gra rewelka ... bez dystansow z MDF'u ... |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-12-2008, 20:38
|
|
|
Już chyba wiem co powodowało iż woda ściekała nie tam gdzie trzeba. Strasznie poszarpaną mam folię pod boczkami. W prawych drzwiach jak ostatnio poprawiłem folię (choć trochę dziur pozostało) to teraz już trochę mniej mi dystanse zalewa, natomiast po ściągnięciu boczku po stronie kierowcy się nieco przeraziłem...folia w strzępach dosłownie (a tu miałem największą powódz)... Teraz mam pytanie co to za folia i gdzie taką kupić, plus to samo pytanie dotyczące kleju na jaki jest owa folia przyklejona (jak byłyby orientacyjne ceny to już w ogóle bym był szczęśliwy:)). |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 11-12-2008, 07:18
|
|
|
idas napisał/a: | Teraz mam pytanie co to za folia i gdzie taką kupić, plus to samo pytanie dotyczące kleju na jaki jest owa folia przyklejona (jak byłyby orientacyjne ceny to już w ogóle bym był szczęśliwy:)). |
Moim zdaniem nie masz co kombinować i kupować specjalnej folii. Ktos kiedyś mówił, aby umieścić tam coś w miarę mięsistego tj. np. osłonę przed słońcem, którą kładzie się na przednią szybę. Przy okazji wyciszasz auto.
Gdybyś tego nie chciał, przyklej folię (np z mocnego worka na śmieci) na dobrą taśmę np. Patex, lub na klej do szyb. |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-12-2008, 09:50
|
|
|
Dzięki:) kliknąłem pomógł bo już w wielu tematach mi pomagałeś a ja nic:) hehe Pozdrawiam!:) |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 11-12-2008, 10:00
|
|
|
Dziękuję
Miło mi. Mam nadzieję, że rzeczywiście pomogę
[ Dodano: 11-12-2008, 10:03 ]
Na potwierdzenie moich słów, temat sprzed 1,5 roku
turek61 napisał/a: | Acha...nie wiem czy nie porwałeś foli zabezpieczającej tapicerkę jeżeli tak to polecam przykleić(po odrysowaniu i przycięciu) tą przeciw- słoneczna taką aluminiową która kierowcy kładą na przednia szybę aby sie nie nagrzewała. |
|
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
|