|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Problem z komputerem |
Autor |
Wiadomość |
szosiek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2009, 01:33 [CA1A 1.3] Problem z komputerem
|
|
|
Witam
Mam nastepujacy problem wczoraj po odlaczeniu wtyczki od sondy "check engine" normalnie sie zapala i po okolo 4 sekundach gasnie a na diodzie nie pokazuje zadnego błędu. Autko chodzi normalnie nie ma zadnej roznicy mimo ze jest odpieta sonda czy to oznacza zepsuty komputer??? i moje problemy ze spalaniem???? |
Ostatnio zmieniony przez szosiek 07-01-2009, 02:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 07-01-2009, 01:43
|
|
|
Sonda lambda? Jeśli tak to odczyt z sondy zaczyna być podawany dopiero po zagrzaniu się czujnika czyli po ok. 1-1,5 minucie. Jeśli dużo palił proponuję wymienić sondę i ustawić zapłon. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
szosiek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2009, 01:56
|
|
|
na ciepłym silniku tez sprawdzalem i po odpieciu lambdy dalej nie swiecil check i na diodzie tez "czysto" jakby nie bylo roznicy czy jest wpieta czy nie
hallo pomoze mi ktos odczego zaczac
[ Dodano: 24-01-2009, 11:25 ]
Koledzy jak to w koncu jest z ta sonda powinno wywalic blad jak jezdze z odpieta wtyczka czy nie??? bo juz nie wiem co mam myslec. Komputer mam sprawny bo bledy wywala jak odepne jakis czujnik. Dodam ze spalanie jest takie same (13 litrow) niewazne czy sonda jest wpieta czy nie. Macie jakies rady czy kupic nowa sonde czy co??? |
|
|
|
 |
|
|