Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
rdzewienie bloku silnika
Autor Wiadomość
hunter1111 
Forumowicz
Hunter

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8glx 97
Wysłany: 02-12-2008, 21:38   rdzewienie bloku silnika

Mam do was pytanie co powoduje że blok silnika strasznie rdzewieje i czy można coś z tym zrobić czy w waszych carismach też coś takiego się dzieje i czym może to by spowodowane . co o tym sądzicie ?????????

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2008, 13:18   

hunter1111, wszystkim... Od wieku, braku oslon termicznych przy ukl wydechowym, wadliwy uklad chlodzenia, brak "plyty" pod silnikiem lub nadkoli, odstawieniem auta "na dluzszy czas", mechaniczne uszkodzenia itp, itd. Jak masz jakies fotki to wrzuc, ogladniemy. Jednak pozwole sobie napisac, ze to normalne...

hunter1111 
Forumowicz
Hunter

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8glx 97
Wysłany: 03-12-2008, 17:37   

acha no to spoko a można jakoś temu zapobiec ? jak bede miał chwile to wrzuce foto

daroslo 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,8 16V GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2008, 08:09   

To rdzewienie to masakra, ja oczyściłem mechanicznie blok z rdzy (w miarę mozliwości) i potraktowałem WD-40, przynajmniej blok nie jest rudy i na jakiś czas wstrzyma się rdzewienie, natomiast misę olejową po oczyszczeniu pomalowałem farbą antykorozyjną.
Jak ktoś nie zaglądał do misy to radzę to zrobić i zabezpieczyć przed korozją bo można stracić olej z silnika!

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 05-12-2008, 08:19   

akumulator jak jest trefny tez potrafi się przyczynić do tego ze nam pod macha rdza szaleje :D

Odpowiedz do tematu