|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
rdzewienie bloku silnika |
Autor |
Wiadomość |
hunter1111
Forumowicz Hunter
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8glx 97
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 64 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-12-2008, 21:38 rdzewienie bloku silnika
|
|
|
Mam do was pytanie co powoduje że blok silnika strasznie rdzewieje i czy można coś z tym zrobić czy w waszych carismach też coś takiego się dzieje i czym może to by spowodowane . co o tym sądzicie ????????? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 03-12-2008, 13:18
|
|
|
hunter1111, wszystkim... Od wieku, braku oslon termicznych przy ukl wydechowym, wadliwy uklad chlodzenia, brak "plyty" pod silnikiem lub nadkoli, odstawieniem auta "na dluzszy czas", mechaniczne uszkodzenia itp, itd. Jak masz jakies fotki to wrzuc, ogladniemy. Jednak pozwole sobie napisac, ze to normalne... |
|
|
|
 |
hunter1111
Forumowicz Hunter
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8glx 97
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 64 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-12-2008, 17:37
|
|
|
acha no to spoko a można jakoś temu zapobiec ? jak bede miał chwile to wrzuce foto |
|
 |
daroslo
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1,8 16V GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2008, 08:09
|
|
|
To rdzewienie to masakra, ja oczyściłem mechanicznie blok z rdzy (w miarę mozliwości) i potraktowałem WD-40, przynajmniej blok nie jest rudy i na jakiś czas wstrzyma się rdzewienie, natomiast misę olejową po oczyszczeniu pomalowałem farbą antykorozyjną.
Jak ktoś nie zaglądał do misy to radzę to zrobić i zabezpieczyć przed korozją bo można stracić olej z silnika! |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 05-12-2008, 08:19
|
|
|
akumulator jak jest trefny tez potrafi się przyczynić do tego ze nam pod macha rdza szaleje |
|
|
|
 |
|
|