| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| problem z popychaczem |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Maryush80   Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8

| 

|  Wysłany: 05-12-2008, 17:16   problem z popychaczem |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam wszystkich. Jestem po raz pierwszy na forum. Mam problem z popychaczem w mojej niedawno nabytej carismie 1,8 GDI. Popychacz pukal metalicznie w kazdych zakresach obrotow. Sadzilem ze po wymianie starego czarnego oleju (nie wiem jaki byl wczesniej wlalem mobil-1 10w40) powinno cos sie poprawic ale nie. Przegladajac forum i glowiac sie postanowilem zaryzykowac i wlalem Militec-1. Po przejechaniu ok 20km zauwazylem ze wyciszyl sie znacznie. Praktycznie nie stuka ale tylko powyzej 2000 obr. Kiedy silnik wraca do jalowego biegu pukanie zaczyna sie pojawiac po ok 6 sekundach. Stoi w garazu poniewaz trwa jego rejestracja. Martwi mnie to i teraz pozostaje pytanie jak to jest. Puka jeden, czy jest on zasyfiony, zapieczony i preparat go czysci  czy tez ma jakis luz  i go na jakis czas uszczelnil? 
 [ Dodano: 05-12-2008, 17:29 ]
 Dodam jeszcze ze olej to polsyntetyk przebieg 155 tys.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | orzech [Usunięty]

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |