|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
urwane lusterko i komplikacje po.. |
Autor |
Wiadomość |
pajczer
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16V GL
|
Wysłany: 07-12-2008, 19:39 urwane lusterko i komplikacje po..
|
|
|
Witam Kolegów,
W ubiegłym tygodniu zderzyłem się lusterkami z samochodem z naprzeciwka i niestety połamana obudowa i potłuczone szkło. Kupiłem nowe ale od anglika bo facet na allegro zapewniał mnie że będzie wszystko dobrze.
Z tego co czytam na forum okazuje się, że nie koniecznie będzie dobrze. :/
Lusterko lewe, elektryczne i podgrzewane. To co kupiłem też elektryczne no ale ten anglik. Po pierwsze jest sferyczne a raczej potrzebowałbym asferyczne.
Zastanawiam się nad dokupieniem samego asferycznego szkła i wmontowaniem do tego angielskiego. Ewentualnie pokombinować coś jeszcze z przełożeniem mechanizmu z tego rozwalonego.
Co sądzicie, jak by tu najsprawniej wybrnąć tak aby komfort jazdy z tym "pogańskim" lusterkiem był znośny
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 07-12-2008, 20:49
|
|
|
Porównaj same lusterka, bez podstaw, którymi przykręcasz je do drzwi - w Galancie różnica lusterek dla RHD/LHD tkwi w podstawie (sferyczność/ asferyczność to kwestia przyzwyczajenia)... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
pajczer
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16V GL
|
Wysłany: 08-12-2008, 19:18
|
|
|
Założyłem to angielskie bez kombinowania. Na maksymalnym odchyleniu i tak jest trochę za małe pole widzenia jak siedzę na całkowicie odsuniętym fotelu. No ale na tą chwilę tak musu być.. Za 100 zł podgrzewane i elektryczne lusterko to i tak nie ma tragedii..
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|